Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a pus Biserica Ortodoxă umărul la combaterea pandemiei - Acţiuni umanitare în valoare de peste 4,3 milioane de euro

Patriarhia Romana

Patriarhia Română a oferit ajutoare în valoare totală de peste 4,3 milioane euro (20.896.872 lei) persoanelor vulnerabile şi instituţiilor medicale afectate de pandemia COVID-19, potrivit unui raport al activităţilor de sprijin oferite în timpul stării de urgenţă dat publicităţii joi de Sectorul Social-Filantropic al Administraţiei Patriarhale, transmite Agerpres.

Potrivit raportului, publicat de Basilica.ro, ajutoarele, în valoare totală de 20.896.872 lei, au constat în: hrană caldă, pachete alimentare, apă îmbuteliată, cumpărături de strictă necesitate, plata facturilor, servicii de cazare pentru carantină, transport la servicii medicale, donaţii în produse igienico-sanitare şi aparatură medicală, dispozitive electronice pentru educaţie de la distanţă destinate elevilor.

Numărul total de beneficiari din ţară a fost de 180.667, din care: 38.141 de persoane plasate în izolare, 3.945 de persoane plasate în carantină, 78.841 de vârstnici singuri şi fără sprijin, 59.740 de persoane vulnerabile social.

Eparhiile au donat instituţiilor medicale echipament de protecţie (măşti, viziere, ochelari, combinezoane, mănuşi, botoşi), dezinfectanţi şi aparatură medicală.

Între tipurile de dispozitive medicale donate se numără: aparate de ventilare pulmonară şi de asistare respiratorie; aparate de testare COVID-19; analizor de testare REAL TIME-PCR - sonde IOT din PVC; kituri Diagnostic Station DS20; teste COVID-19; monitoare multi-parametru; seturi de intubaţie endotraheală; concentratoare oxigen; aparat pentru terapii de substituire renală; infuzomate; aparat ecograf; injectomate; lămpi UV; pulsoximetre; tensiometre, stetoscoape, fixatoare branulă, termometre digitale, nebulizatoare; dispozitiv de dezinfecţie a autoutilitarelor; electrocardiograf video-laringoscop; tunele dezinfectante cu triplă acţiune (pulverizare, lampă bactericidă cu raze ultraviolete şi covor umed); containere de triaj pacienţi cu COVID-19, se arată în raport.

În timpul stării de urgenţă, centrele sociale ale parohiilor şi organizaţiilor bisericeşti şi-au adaptat activitatea la condiţiile impuse de pandemie.

Totodată, cantinele sociale au livrat hrană caldă la domiciliu, nu la sediile lor, şi au suplimentat numărul de porţii pentru a distribui şi personalului medical care a tratat pacienţi cu COVID-19. Serviciile de consiliere şi cele medicale şi-au mutat activitatea online, iar centrele de zi pentru copii şi vârstnici şi-au suspendat temporar activitatea la sediu în perioada stării de urgenţă.

Patriarhia Română mai informează că în 23 martie a lansat platforma online ajutacubucurie.ro şi linia telefonică TelVerde 0800.800.368, prin intermediul cărora s-au primit atât cereri de ajutor, cât şi oferte din partea celor care au vrut să sprijine: firme, donatori particulari, preoţi, psihologi şi voluntari pentru livrarea de produse la domiciliul celor vulnerabili şi izolaţi.

Sectorul Social-Filantropic al Administraţiei Patriarhale a încheiat opt contracte de sponsorizare pentru a distribui periodic alimente persoanelor vulnerabile, serviciilor sociale şi unităţilor medicale din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureştilor.

De asemenea, platforma ajutacubucurie.ro a înregistrat în total 595 de oferte de voluntariat, 125 de cereri de ajutor din 20 de eparhii şi 608 de donaţii în lei şi valută în valoare totală de peste 221.000 lei.

La acestea se adaugă eforturile de sprijin coagulate în jurul platformelor de sprijin locale, înfiinţate la nivelul eparhiilor din toată ţara: linii telefonice, site-uri, pagini de Facebook prin care s-au primit cereri de ajutor şi oferte de sprijin.

Potrivit sursei citate, unele eparhii, prin coordonatori desemnaţi şi voluntarii proprii, mulţi dintre ei preoţi, au lucrat în parteneriat cu instituţii ale statului, contribuind la rezolvarea cazurilor semnalate de Inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Consilii judeţene şi Prefecturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.