Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum încearcă USR să demită un primar PSD aflat la al patrulea mandat

vot alegeri referendum

Prefectul PNL de Constanța a fost obligat de instanță să demareze referendumul pentru demiterea primarului PSD din Agigea, Cristian-Maricel Cîrjaliu, transmite sâmbătă USR într-un comunicat de presă.

„Prefectul PNL l-a protejat pe primarul PSD din Agigea și a încercat să blocheze organizarea referendumului, invocând semnături false. Tribunalul îl obligă acum pe prefectul de Constanța să demareze organizarea acestui referendum, pentru care reprezentanții USR Agigea au adunat semnăturile necesare și au urmat toți pașii legali. Decizia este în primă instanță și poate fi atacată cu recurs”, potrivit sursei citate.

La momentul depunerii semnăturilor, primarul Maricel Cîrjaliu nu mai convocase Consiliul Local al comunei Agigea de nouă luni, deși legea prevede că trebuie convocată cel puțin o ședință pe lună. Primarul PSD a recurs la această acțiune fiind nemulțumit că a fost votat viceprimar un consilier local USR, Gabriel Ciobanu, în detrimentul unui consilier PSD.

„În mod discreționar, deoarece nu a reușit să-și formeze o majoritate în Consiliu Local, primarul PSD a refuzat să emită Hotărârile de Consiliu Local privind alegerea viceprimarului și constituirea comisiilor de specialitate, fără de care CL nu poate funcționa. Consilierii locali USR s-au adresat inițial Prefecturii Constanța, care le-a dat dreptate, reținând că s-a respectat procedura pentru alegerea viceprimarului și constituirea comisiilor de specialitate, însă primarul a ignorat răspunsul prefectului”, a mai transmis USR.

Primarul PSD Maricel Cîrjaliu este la al patrulea mandat de primar al comunei Agigea și la precedentele alegeri locale a câștigat cu doar 31 de voturi în plus față de candidatul USR, potrivit comunicatului de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.