Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum s-a jucat la CCR mărirea salariilor din Educație și Sănătate

CCR

Curtea Constituțională a decis că măririle salariale din Educație și Sănătate cu 15% sunt constituționale, ceea ce înseamnă o victorie majoră a PSD împotriva PNL și a Guvernului. Judecătorii au luat decizia cu majoritate de voturi, ceea ce înseamnă în interiorul CCR s-ar putea forma o oarecare majoritate.

Citește și: CCR a decis: Măririle salariale din Sănătate și Educație sunt constituționale/ VIDEO

Citește și: CCR, decizie în privința eliminării celor 102 taxe

Până acum, majoritatea spețelor importante erau amânate de judecătorii Curții Constituționale, asta și din cauză că judecătorii erau foarte împărțiți. Acum, la o sesizare importantă pentru mediul politic, la CCR s-a găsit o majoritate.

”Obiecția de neconstituționalitate a Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.20/2016 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, sesizare formulată de Guvernul României și de un număr de 65 deputați aparținând Grupului Parlamentar al Partidului Național Liberal.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate formulată și a constatat că dispoziţiile Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.20/2016 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în annul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative sunt constituționale în raport de criticile formulate.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Preşedintelui României”, arată judecătorii CCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.