Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se tratează cancerul de sân depistat în sarcină?

sarcina

Cazurile de cancer dezvoltat în perioada sarcinii sunt destul de rare, incidența fiind de un caz la 1.000 de sarcini. Cancerele ginecologice, limfoamele, leucemiile și cancerul tiroidian sunt cele mai frecvente forme de cancer dezvoltate de femeile însărcinate.

Cancerul de sân este cel mai des diagnosticat, una din 3.000 de femei ajungând să sufere de această afecțiune. Din cauza modificărilor fiziologice specifice sarcinii, primele simptome sunt mai greu de identificat. De aceea, este important să vă adresați medicului la primele semne de îngrijorare: o masă palpabilă la nivelul sânului sau a axilei, modificări cutanate sau scurgeri suspecte ce apar doar la unul dintre sâni.

Pentru stabilirea diagnosticului, sunt recomandate investigații imagistice: mamografie, ecografie sau, în cazuri mai complicate, RMN. Pentru confirmarea diagnosticului, este necesară puncția biopsie cu ac gros. Nu este recomandată puncția aspirativă cu ac fin.

Dacă rezultatul investigațiilor este pozitiv și este confirmat cancerul de sân, trebuie să știți că există metode eficiente de tratament ce nu pun în pericol dezvoltarea fătului.

Intră în acest articol semnat de Dr. Emel Nuraltay, medic specialist Obstetrică-ginecologie, șefa Secției Obstetrică-Ginecologie din Spitalul Clinic Sanador, pentru a vedea care sunt cele mai eficiente forme de tratament în funcție de trimestrul sarcinii.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.