Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum votează românii în funcție de regiuni istorice. PSD domină Moldova și Sudul. PNL ia Ardealul. DETALII privind mediul rezidențial (INFOGRAFIE)

CURS
ttt

Centrul de Sociologie Urbană și Regională CURS a publicat rezultatele unui sondaj de opinie la nivel național desfășurat pe un eșantion de 1.500 de adulți în perioada 5-28 aprilie 2019. Marja maximă de eroare statistică tolerată la nivelul întregului eșantion este +/-2,5%.

În Moldova PSD are 41% urmat de PNL cu 22% USR-PLUS cu 13% ALDE cu 9% și Pro România cu 8%, PMP cu 5%.

În Muntenia (inclusiv București) PSD are 38% urmat de PNL cu 24%, USR-PLUS cu 9%, ALDE cu 14%, Pro România cu 10% și PMP cu 4%.

În Transilvania principalul partid este PNL cu 28% urmat de PSD cu 19%, USR-PLUS cu 15%, UDMR 14%, Pro România cu 8 la sută, PMP și ALDE cu 7% fiecare.

content-image

PSD are un profil mai puternic în mediul rural (36 versus 29%). Și PNL are un profil preponderent rural dar în limita marjei de eroare. Alianța 2020, în schimb, are un profil puternic urban (15% față de doar 8% în rural).

content-image

Datele tehnice: Sondajul a fost realizat la nivel național pe un volum eșantion de 1500 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 2,5% la un nivel de încredere de 95% prin interviuri față în față la domiciliul respondențilorPerioada: 5 aprilie - 28 aprilie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.