Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuvântul UITAT de liderii partidelor după alegeri/ ANALIZĂ

strategie

Aceste alegeri au consemnat doi pierzători.În liga partidelor mari a pierdut PNL obținând 31.93%, în timp ce PSD a înregistrat un scor  de 37.58%

În liga partidelor mici PMP nu a reușit să treacă pragul la nivel național, având un scor de 4.27%,în schimb ALDE a luat  6.31%.

Ce măsuri au luat cele doua partide pierzătoare?

PMP a decis schimbarea a 21 de președinți de filiale printre care și Adrian Gurzău finul Elenei Udrea, dar și a președintelui organizației București-Cristi Petrescu fost ministru. După ce Robert Turcescu a obținut un scor de 6.46% a fost instaurat președinte al organizației București.

PNL, al doilea partid, a avut o analiză în forumul de conducere executivă. Președinții sectoarelor și-au prezentat demisia. Au mai fost demisii în țară. Badea, candidatul pentru primăria Craiovei, și-a anunțat demisia în urma scorului obținut.

Liderii partidelor, Băsescu, Tomac, Gorghiu, Blaga au preferat să rămână pe poziții fără să își asume într-un fel eșecul.

PMP, partidul care nu are vectori de imagine și stă doar în imaginea fostului președinte, a hotărât să îl păstreze pe omul orchestră-Băsescu. Deși, eșecul i se datorează în mare parte și acestuia, pentru că nu și-a asumat candidatura la Primăria Bucureștiului, ceea ce a dus la o demobilizare a electoratului său în țară, partidul merge mai departe cu aceeași formulă de conducere. Tomac a luat un scor de 7.29%,  în urma candidaturii pentru postul de primar al sectorului 1, după o campanie destul de agresivă .A rămas în continuare Președinte Executiv, deși, atunci, când un lider pierde alegerile, trebuie să fie primul care face pasul în spate.

La nivelul PNL, cei doi Copreședinți, Blaga-Gorghiu, au preferat să rămână în funcții și să cosmetizeze realitatea, susținând că partidul a luat un scor foarte bun.

Ca și concluzie, putem observa că președinții partidelor pierzătoare nu au avut curajul să își asume scorurile mult sub obiectivele propuse. Și PMP și PNL au probleme mari de identitate, de mesaj, de acțiune politică iar pentru aceste lucruri sunt direct răspunzători șefii partidelor. Se pare că aceștia nu înțeleg faptul că imaginea partidului nu se construiește doar în campania electorală, ci zi de zi, în campanie partidele și candidații putând să își mobilizeze votanții și, eventual, să determine electoratul advers să nu se prezinte la vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.