Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacă spui că un oficial evreu este prost & alte treburi

alexandru petria

Dacă spui că un oficial evreu este prost, ești considerat antisemit de anumiți români, lepros. Dacă procedezi la fel cu unul de-al Unchiului Sam, ești luat la ochi drept antiamerican, de ciumat. Iar dacă crititici vreun nemțalău cu mintea în decor, ești repejor anti- UE, după mintea acelorași, clar râios.

Inșilor le e greu sau nu vor să priceapă că stupizenia n-are pașapoarte, numai servilismul are multe românești, sunt tineri, frumoși și liberi. Că evreul în cauză, americanul sau germanul au iesit din locurile umbroase ale mamelor lor tot ca noi, nu au apărut pe lume prin diviziune celulară sau prin imaculata concepțiune.

#

Cum vine chichirezul cu plagiatele majorității oficialităților- doar nu sunteți nino-nino la cap să credeți că gușterii se chinuie cu ele. Dau bani să le scrie alții, ei numai le semnează. Dar aici e buba buborum- negrișorii nu-s băieți cinstiți totdeauna, le mai bricolează de mântuială, cu ambele mâini prin creațiile altora, și cu zece dacă ar avea atâtea mâini, știind că profesorii din comisiile doctorale oricum n-o să le citească. La descoperirea întâmpătoare a fraudei, nu-s de compătimit, și-o merită!, politicienii n-au decât varianta să tacă, este imposibil să spună adevărul- sunt și futuți, și cu banii luați.

#

Seamănă a trădare să mai vorbești de înstrăinarea unor obiective strategice. Că e port, fie resurse ale solului sau subsolului.

Cetățenii responsabili ar trebui să se gândească la renaționalizări, în energie, în serviciile publice, unde companiile nu și-au respectat obligațiile din contractele de privatizare.

Cândva, inevitabil, o să tragă o linie a socotelilor, după faptele care au condamnat țara la subdezvoltare. Și s-ar putea să nu fie doar o linie, ci să tragă și altceva.

#

Nicolae Manolescu povestește, în ”Adevărul”, despre o întâlnire a unui grup de scriitori cu Nicolae Ceaușescu în 1981: ”am vorbit toţi: Ioan Alexandru, despre centenarul Goga, nesărbătorit după părerea lui cum s-ar fi cuvenit; Mircea Iorgulescu, despre puţina calitate culturală şi puţina cantitate a televiziunii naţionale; eu însumi, despre inutilitatea de a mări salariile minerilor, fapt tocmai întâmplat pe când mă aflasem la Tescani, sat mineresc, în condiţiile în care nu există în majoritatea satelor decât cârciumă, nici urmă de casă de cultură sau cinematograf, iar la televizor bieţii oameni văd ce v-a spus Iorgulescu, aşa că rezultatul va fi că vor fi siliţi să bea mai mult.”

Penibilă abordarea actualului președinte al Uniunii Scriitorilor, într-o perioadă când, în alte țări, intelectualii apărau muncitorii în fața abuzurilor regimurilor comuniste. Să nu primească minerii salarii mai mari, că-s alcoolici...

#

Dacă te speli pe cap, e preferabil nu și pe creier. Și-s enormi de mulți curăței, cu lecturi cât de cât, care iau ca realități de nediscutat diferite aspecte ale societății.

M-am înspăimântat, citind undeva pe Facebook, că era privită ca o blasfemie, un atentat de neiertat la sfintele moaște ale globalizării, da- chiar așa, după oroarea ridicată din comentarii!, apariția unui text critic despre miliardarul George Soros, deținătorul Fundației pentru o Societate Deschisă. Se susținea argumentat în articol, fără ocolișuri, că ”scopul finanțărilor lui Soros este de a distruge democrația din Vest și să devină imposibil ca guvernele să mențină ordinea sau societățile să-și păstreze indentitatea unică și valorile.” Românașii decerebrați aveau și sare pe rană- analiza a apărut în ”Jerusalem Post”, n-aveau cum să pună placa cu balaurul antisemitismului. Ce dramă, ce de văicăreli!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.