Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce-l schimbă Trump pe ambasadorul Klemm? Mesaj de la Washington către poporul român

Președintele Trump a dat, din nou, un semnal care arată că înțelege poporul român: la cererea comunității creștine îl va schimba pe ambasadorul Hans Klemm.

În februarie 2018, un grup de români, unii cu cetățenie americană, i-au scris președintelui Trump și i-au cerut să îl schimbe pe Klemm. Motivul: ambasadorul SUA la București a promovat agresiv o agendă gay, total contrară spiritului creștin al poporului român. Mai mult, acest diplomat s-a opus constant și activ referendumului pentru familie, în favoarea căruia au semnat trei milioane de cetățeni români. Prin această atitudine, ambasadorul Klemm pur și și simplu a pus în pericol parteneriatul dintre poporul român și Statele Unite. Președintele Trump a înțeles mesajul și, acum, a luat decizia de a-l schimba pe Klemm.

Este doar una din nenumăratele probe că președintele Trump schimbă radical modul în care se face politică: ascultând vocea poporului. Până acum, politica externă era doar pentru ”elite”. Poporului i se sugera că este prea ne-educat (a se citi `prost`) pentru a avea opinii. Este adevărat că presa ”liberală” din Statele Unite – din care se adapă marii analiști ai neamului românesc – își manifestă cu furie ura față de acest președinte, dar rezultatul este că tot mai mulți americani privesc către ea așa cum privesc românii la Antena 3. Pentru că faptele nu pot fi schimbate. Acordul cu Coreea de Nord înseamnă un pas uriaș în detensionarea situației din zonă. China comunistă este disperată în fața riscului introducerii unor taxe vamale și negociază cu frica în suflet. Ca antreprenor, care susține economia de piață, vă spun că marea problemă cu produsele chinezești nu este legată de forța de muncă ieftină, ci faptul că ele sunt subvenționate, pe diferite căi, de către statul comunist, ceea ce înseamnă concurență neloială.

Iar economia SUA duduie, în cel mai bun sens al acestei expresii. La 6 iunie, Wall Street Journal a arătat că, pentru prima oară din 2001, numărul locurilor de muncă disponibile este mai mare decât numărul șomerilor!

Care a fost, din punctul meu de vedere, rețeta succesului Trump? În primul rând, un mesaj, atât formal, cât și pe fond, adresat poporului. În al doilea rând, respectarea angajamentelor. Trei, președintele conduce SUA ca pe o companie, pe criterii de eficiență. Miniștrii care își ating obiectivele, rămân, cine nu, ”You are fired!”.

De asta are nevoie, acum, România: de o serie de proiecte economice simple și clare, de respectarea voinței poporului și de un lider ferm și curajos. Ce înseamnă proiecte simple și clare? De exemplu, un cod al muncii în favoarea antreprenorilor, nu scris la dictarea sindicatelor, desființarea monopolului CNAS sau desființarea pensiilor speciale. Ce înseamnă respectarea voinței poporului? Simplu: punerea în practică a referendumului din 2009 privind Parlamentul unicameral cu doar 300 de deputați și organizarea referendumului pentru familia tradițională.

Nu-mi plac falșii profeți, dar vă avertizez: cu această opoziție bleagă, indecisă, care ar vrea să fie bine pentru toată lumea, care nu îndrăznește să aibă nici un proiect major ca nu cumva să supere, care nici măcar să dea în PSD cu putere nu poate, eu vă avertizez că pierdem alegerile din 2019 și 2020. Ori ne batem cu Dragnea, arătând poporului că noi suntem de partea sa, ori am pierdut. Iar eu cred că e datoria noastră să ne batem cu Satana de Teleorman!

PS: La ora la care terminam de scris acest articol, președintele Iohannis propunea un reprezentant al mafiei pesediste din Bacău pentru conducerea SIE. A câta oară se predă domnul președinte? Am renunțat să mai număr. Domnul Iohannis va intra în istorie ca fiind cel mai slab și laș președinte al României.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.