Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce trebuie să îl caute Cartea Recordurilor pe Klaus Iohannis – OPINIE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis rade ras

Scriam, în 2019, despre ”performanțele” primului președinte pe care România îl are dintr-o minoritate etnică și religioasă. Constatam, în articolul de atunci, că președintele ales al României, Klaus Iohannis, cel care a jurat pe Constituție și Biblie că “Jur să respect Constituţia şi legile ţării… Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, nu doar că le-a încălcat și călcat în picioare, așa cum a constatat, de multe ori, Curtea Constituțională, precum și principalii săi colaboratori, de la Ludovic Orban la Dacian Cioloș și alții, ci s-a situat într-o paradigmă nemaiîntâlnită în Europa democrată din care, cel puțin de facto, și România, încă, mai face parte.

În articolul la care fac referire, titram că Iohannis este singurul șef de stat din Europa, incluzând aici și temuții adversari ai democrației, Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko, care are sentințe de încălcare a legilor țării pe care o conduce și a Constituției sale.

Însă, destul cu trecutul, revenim în prezent. Știm cu toții că președintele nostru are o tolbă de porecle din partea opiniei publice și a adversarilor politici: ”Ficusu'”, ”Dulapu'”, ”Necuvântătoru'”, ”Mutu'”, ”Muțenia Pământului” sau ”Șase case” și multe altele. Unele fac deliciul presei, poate, dar, din nefericire, substratul lor este cu adevărat dureros pentru România.

Klaus Iohannis este un om al recordurilor, iar asta trebuie să o recunoaștem. De la revenirea fabuloasă după primul tur al prezidențialelor din 2014, în fața lui Victor Ponta, la victoria categorică din al doilea tur din 2019, în fața adversarei de atunci, Viorica Dăncilă, Iohannis a stabilit praguri greu de atins în viitor. Tot la capitolul recorduri putem încadra și unele dintre poreclele sale. Lui Ioahnnis nu i se spune degeaba ”Necuvântătoru'”, ”Mutu'” sau ”Muțenia Pământului”. El este de o solitudine rușinoasă în panoplia președinților care au refuzat să vorbească, în atâția ani de mandat, cu presa.

Cartea Recordurilor i-ar putea decerna măcar o diplomă pentru că Klaus Iohannis este singurul președinte al unei țări din Uniunea Europeană care a refuzat să acorde interviuri în cei 7 ani scurși din cei 10 pe care îi are în cont. Iohannis le-a vorbit românilor în vreo două interviuri, aranjate cum zic unii, și în câteva conferințe de presă în care jurnaliștii erau limitați la o singură întrebare, multe dinte ele nefiind altceva decât mingi ridicate la fileu.

Este un record demn de Cartea Recordurilor pentru cele peste 2.600 de zile de mandat, iar poporul român ar trebui să sesizeze prestigioasa instituție pentru ca președintele colecționar de tot felul de titluri, lucru constatat în toată această perioadă, să îl primească pe cel mai îndreptățit și la care muncește de mai bine de 7 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.