Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decât 1000 de discursuri politice goale, mai bine o faptă în cinstea Micii Uniri

De 158 de ani încoace, NU avem o autostradă care să unească Principatele Române. Sau, mai simplu, nici până azi NU este reabilitat și nici introdus în circuitul turistic și educativ celebrul Hotel Concordia din București, simbolul Micii Uniri, unde a fost ales Alexandru Ioan Cuza domn al Țării Românești, după ce fusese ales deja în Moldova. Or acest Hotel, la fel ca și infrastructura unită, este uitat, ignorat, torpilat de ignoranță. Nici măcar despre intenții, proiecte, acțiune în acest sens nu se aud prea multe.
Bune și horele, bună și veselia, zâmbetele, bucuria momentului, dar cu faptele cum rămânem?! Camdeodată nicicum. Suntem tot așa, nici mai bine, nici mai rău!
Decât 1000 de discursuri politice goale, mai bine o faptă în cinstea Micii Uniri a Principatelor Române.
Vorbim în schimb despre altele, grațieri, referendum etc. Soluția la starea toxică a politicii actuale e simplă, doar voință și înțelepciune să fie. În trei pași, cu fapte, nu discursuri mii:
1. Retragerea OUG de către Guvern și niciun referendum declanșat de către Președinție.
2. Soluții de fond generate prin analiză comparativă, alternative de legiferare cu argumente pro și contra fiecăreia în dezbaterea publică și propunerea unui proiect de lege în Parlament cu varianta cea mai bună agreată de către experții de profil.
3. Consultarea publică prin procedurile moderne europene și vot pe proiectul de lege în Parlament.
Asta dacă vă pasă de români și de starea actuală reală a deținuților și a penitenciarelor, a personalului aferent și a viitorului națiunii, nu doar de pielea voastră.
Apoi, să revenim repede la dezbaterea despre cum creștem nivelul de trai al românilor și nivelul de dezvoltare al economiei românești, unde vrem să devenim cei mai buni din lume și cum obținem un loc favorabil în tabloul global al competitivității, uniți prin tradiții, educație și infrastructură. Bugetul țării nu răspunde la aceste provocări încă și noi discutăm despre câteva persoane, în timp ce alte câteva milioane ne privesc năuci și pierdem alte sute de milioane de euro în viteza de dezvoltare.
Cum vă spuneam,
Decât 1000 de discursuri politice goale, mai bine o faptă în cinstea Micii Uniri a Principatelor Române.

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.