Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie fără precedent peste Ocean: Ce se va întâmpla la destinaţia preferată a lui Klaus Iohannis - anunţ incredibil al guvernatorului

twitter.com
atac armat florida

Guvernatorul republican al Floridei s-a pronunţat vineri pentru prezenţa obligatorie a unui agent al forţelor de ordine în fiecare şcoală publică din acest stat american, pledând de asemenea pentru creşterea vârstei legale în vederea cumpărării unei arme la 21 de ani, relatează AFP. În planul său de acţiune prezentat după atacul armat de la şcoala din Parkland, soldat cu 17 morţi la 14 februarie, guvernatorul Rick Scott şi-a exprimat dorinţa să facă 'practic imposibil' pentru cineva care suferă de tulburări psihice să poată cumpăra o armă de foc, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Iohannis DĂ SEMNALUL pe revocarea lui Kovesi, de la Bruxelles: 'E o chestiune de OPORTUNITATE politică...'

Într-o conferinţă de presă, el s-a pronunţat pentru 'interdicţia de a cumpăra şi vinde mecanisme de tip "bump stock"', care permit unei puşti să tragă în rafale aproape automate. Potrivit Reuters, guvernatorul a declarat că va colabora cu parlamentarii din acest stat în următoarele două săptămâni pentru a creşte vârsta minimă în vederea cumpărării unei arme în Florida la 21 de ani, cu câteva excepţii pentru cei mai tineri militari şi agenţi de poliţie.

Citeşte şi: Decizie SURPRINZĂTOARE a Ministerului Justiţiei, după blocajul total al site-ului instituţiei/ UPDATE

Conform legislaţiei actuale, o puşcă semiautomată de tipul AR-15, la fel cum este cea folosită în atacul din 14 februarie, poate fi cumpărată de persoane cu vârsta sub 18 ani. Nikolas Cruz, autorul atacului armat care a făcut 17 morţi într-un liceu din sud-estul Floridei, a fost acuzat de crima cu premeditare. Cruz fusese exmatriculat anul trecut de la şcoala Stoneman Douglas din Parkland, Florida, din motive disciplinare nespecificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.