Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizii surprinzătoare ale Guvernului Ponta privind rectificarea bugetară

Marea rectificare bugetară anunțată de Guvernul Ponta conține tăieri masive de bani din bugetele pensiilor și sănătății de 1,1 miliarde lei respectiv 0,6 miliarde lei. O situație tot atât de grava este și la ministerul Transporturilor de unde se taie aproximativ 1 miliard de lei de la investiții în infrastructura rutieră. Acești bani sunt realocați către primăriile conduse de către liderii PSD și către fondul de rezervă la dispoziția lui Victor Ponta pentru a își îndestula clientela politica a PSD.

Prin acest mod de alocare a resurselor bugetare obținute prin efortul românilor Victor Ponta încearcă să se mențină la guvernare. Nici Liviu Dragnea nu a rămas mai prejos deoarece în urma rectificării bugetare primește 1,3 miliarde lei pentru a îi răsplăti pe cei care l-au votat să ajungă președintele PSD-ului. Banii alocați primăriilor PSD nu au la bază criterii de eficiență ci presiuni ale liderilor PSD locali cu ocazia ședințelor PSD la care Liviu Dragnea a participat în campania desfășurată înaintea alegerii în funcția de președinte PSD.

Victor Ponta susține că în urma rectificării bugetare atât bugetul de la sănătate cât și cel de asigurări sociale nu primesc mai puțini bani față de prevederile bugetare de la începutul anului 2016. Din păcate Victor Ponta uită că încasările suplimentare la buget s-au făcut prin efortul financiar al românilor iar de acești bani ar trebui sa beneficieze pacienții și pensionarii și nu baronii locali ai PSD-ului și clientela acestui partid. Românii se confruntă zilnic cu lipsa medicamentelor subvenționate din farmacii. Lipsa medicamentelor se simte și în spitale iar pacienții pentru a fi tratați trebuie să suporte medicamentele din bani personali.

Tot atât de gravă este și situația persoanelor cu venituri mici care trebuie să suporte de la 1 iulie creșterea prețului la gaze naturale cu 12%. Îi cerem lui Victor Ponta să renunțe la această politică păguboasă împotriva romanilor, de dispreț a banului public și favorizarea clientelei PSD.

Aceste încasări suplimentare la buget obținute prin încasări din impozite și taxe plătite de români ar trebui să fie alocate bugetului de sănătate și pentru protejarea persoanelor vulnerabile ca urmare a creșterii prețurilor la gazele naturale. Totodată îi cerem lui Victor Ponta să renunțe la tăierea banilor de investiții destinați infrastructurii rutiere deoarece aceste investiții sunt vitale pentru atragerea investițiilor în economie având ca efect crearea de noi locuri de muncă și asigurarea unei creșteri economice sustenabile.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.