Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Democratia are nevoie de PNL!PSD are nevoie de PNL!PNL stie?!!

Revolutia din 1989 a adus libertate romanilor dar si multe foarte multe pacate care i fac sa n o mai valorizeze asa cum merita fiecare clipa de libertate.

Practicile pacatoase cu care a trebuit sa traim sa le intelegem si chiar sa ajungem sa ni le insusim au pornit evident de la "confiscarea puterii" dupa revolta sincera a romanilor de catre un sistem ce si a pregatit temeinic preluarea intregii puteri a statului si a "capitalismului"  ce l hulisera zeci de ani in timp ce l "pupau in ..." pe Ceausescu si a sa savanta de renume.

Cel mai mare rau pe care insa aceasta increngatura securisto-nomenclaturista l a produs a fost confiscarea  partidelor politice. Infiltrarea de marionete dirijate in toate partidele a facut imposibila ajungerea la capitalism pana astazi. De la DIE care a confiscat investitiile straine pana la SRI ul anilor 90 care a "confiscat" privatizarea.

Insa cel mai mult ma doare ca siatemul politic nu a avut nici cea mai mica sansa sa demonstreze ca pluripartidismul este mai bun decat comunismul.

Din '89 si pana astazi oamenii trecutului au controlat decizia politica adica libertatea noastra in calitate de cetateni...PNL PNT PDSR PRM au fost doar niste acronime in numele carora unii au mimat democratia.

Revin acum la PNL si ma uit cu teama la halul in care a ajuns. Nu ca procent, istoria ne a dovedit ca de la 6 la suta poti ajunge la 40. Teama vine din degringolada, lipsa de logica elementara in miscarile politice si crearea de culoare unor non partide extrem de periculoase, miscari fara trecut bun sau rau fara doctrina fara nimic!!!!.

Nu mor de grija PNL desi am fost acum 20 ani membru al acestui partid ci de soarta Romaniei. Au incheiat fuziunea cu PDL fara sens sau noima "sinucigand" PDL si paralizand PNL iar acum 2 partide imense sunt cat un soarece amarat pentru ca unii au crezut ca orgoliile, interesele dar si ideologia si doctrina diferita nu conteaza. Oamenii sunt robotii lor si daca vor sa fuzioneze se poate face indiferent cu ce pret. Ce nu au inteles este faptul ca a costat democratia acest gest si nu partidele. A facut loc unor semi-structuri, fara cap si fara coada care neavand repere nu au pentru ce sa i critici, analizezi sau sa i votezi...

Mai mult decat atat disolutia sau disparitia PNL sau PSD astazi cu toate relele lor ar insemna disparitia Romaniei ca stat. Pseudo partidele aparute neintelegand nimic din istoria sau cultura acestui popor si prin urmare cu un spirit national patriotic fara fond ci doar declarat.

Indraznesc sa spun chiar ca PSD are nevoie de PNL. Si este simplu de explicat de ce: incercati sa va inchipuiti o batalie intre PSD si niste nimeni care nu au nimic de pierdut care apar din "neant", care sunt incarcati de populism si care nu au spiritul negocierii constructive si sunt mai degraba structuri anarhice decat democratice....in fata acestor "zombi ai istoriei" PSD nu are nicio sansa sau PNL si din pacate nici Romania.

Intrebarea pe care insa eu mi o pun este urmatorea: PNL stie ca este nevoie de el?. Mai exista PNL?...  cand se trezesc la realitate sa priceapa ca nu toti pot fi presedinti sau primministrii?!...

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.