Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dependenţa politicienilor de putere, asemeni drogurilor: Concluziile DURE ale studiului realizat de CIADO

avocatura.com
politica

Dependenţa de putere a politicienilor este asemeni drogurilor - este una dintre concluziile scoase la iveală de un studiu realizat recent de CIADO. Cercetarea realizată de cea mai titrată organizaţie relevă faptul că odată cu trecerea timpului şi acumularea mandatelor, politicienii devin aroganţi şi lipsiţi de empatie, lucru care i-a condus la o concluzie dură: aceştia nu ar trebui să aibă mai mult de un mandat.

Citeşte şi: Ministrul Carmen Dan, mesaj DUR pentru şefii din Poliţie: Să se aştepte să PLECE!

"Efectele pe care le provoacă puterea și banii, dar în special controlul, pentru politicieni au aceleași rezultate ca și cocaina: euforia, o stimă de sine foarte ridicată, dar și partea negativă a acestei dependențe, adică anxietatea, depresia sau paranoia. Constatăm prin studiul nostru că dependența de putere a politicienilor duce la nevoia de a fi iubiți, pentru că ei se dovedesc în timp prea săraci în interior și compensează acest lucru cu bogățiile exterioare. Pentru toate acestea, politicianul ajunge la un nivel de disponibilitate în a minți, în a înșela încrederea celor care i-o acordă, iar banii pentru el îi alimentează orgoliul și opinează că îi dau prestigiu social.

Analizând viețile oamenilor politici, trăirile, viața conjugală, observăm că majoritatea au probleme în ceea ce privește armonia în cuplu, echilibrul sufletesc, trăirile interioare și exterioare. Constatăm prin studiul nostru că politicianul ajuns într-o funcție de conducere nu administrează corect puterea ce o obține și acest lucru ține strict de cultura individuală și pregătirea profesională. El se simte invincibil, dar nu pentru a desăvârși menirea funcției pe care o ocupă, ci din dorința de a trece la o altă treaptă a puterii. Nu se mulțumește cu ce a obținut și dorește următoarea treaptă, până la cea mai înaltă. Politicianul, fie din zona administrației publice centrale, locale sau din zona legislativă nu înțelege că această dorință de a ajunge în vârful piramidei îl va duce la riscuri în care va deveni corupt, inuman și sec în interiorul său. Ajunge la nivelul la care o eventuală detenție nu îl sperie, detenție care de fapt nici nu îl va schimba și nici îl va vindeca, pentru că el deja va avea o problemă psihică, problemă ce se tratează prin psihoterapie, nu prin pușcărie.", arată studiul.

Citeşte şi: Dosar PENAL pentru medicul care a UMILIT o pacientă, la Spitalul Băicoi

Specialiştii susţin că, potrivit cercetării, politicienii care sunt în funcţie de mai mulţi ani devin aroganţi şi au temperament coleric, iar viaţa lor se axează doar pe critici.

"La politicienii care au prea multe mandate, studiul a scos în evidență două efecte negative: aroganța și nervozitatea, având un temperament coleric sau unii chiar excentric.Totodată, la aceste persoane cu multe mandate, constatăm o tulburare de personalitate narcisistă-megalomanică, lipsită de empatie, cu o dorință exagerată să apară la TV sau în public, nu pentru un bine al comunităților, ci doar pentru propria persoană. Tulburarea lor de personalitate histrionică sau de multe ori chiar la nivel de teatralism îi duce la manipularea celor din jur, astfel încât ei să fie mereu în centrul atenției. Ceea ce constatăm cel mai grav este tulburarea de personalitate paranoidă, ajungând la nivel de neîncredere și suspiciune în ceilalți, viața lor fiind rigidă și axată doar pe critici.", mai arată studiul.

Studiul vine şi cu o concluzie brutală: politicienii, fie ei preşedinţi, primari sau parlamentari, ar trebui să beneficieze de un singur mandat.

"CIADO opinează că în această perioadă a democrației românești, orice președinte, primar sau om politic este bine să rămână în funcție doar un mandat. Niciodată al doilea mandat nu s-a dovedit a fi mai bun ca primul. Din cercetarea noastră s-a dovedit că în cel de-al doilea mandat, dependențele și problemele psihice deja există, sau în multe cazuri chiar sunt accentuate. Considerăm că oamenii politici ar trebui să fie obligați să meargă la psiholog, să facă psihoterapie lunară, întrucât sănătatea lor mentală este importantă atât pentru comunitățile pe care le reprezintă, cât și pentru România, ca stat independent și unitar", concluzionează specialiştii.

Citeşte şi: HALUCINANT - Polițistul-pedofil, SUSPECTAT în alte 15 cazuri de AGRESIUNE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.