Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD, Cristina-Elena Dinu: Arătatul cu degetul nu rezolvă probleme românilor din această perioadă de criză națională majoră

arhiva personala
Elena Dinu

Deputatul PSD de Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, susține, într-un comunicat de presă, că arătatul cu degetul nu rezolvă probleme românilor din această perioadă de criză națională majoră.

„După cum se vede, memoria domnului Orban este și scurtă și total neproductivă pentru această perioadă de criză națională generată de îmbolnăvirile cu coronavirus. De aceea, primul ministru trebuie să își reamintească anumite episoade care au avut loc după învestirea guvernului său la Palatul Victoria, în noiembrie anul trecut.

Deoarece domnia sa nu prea vrea să își aducă aminte, îi reamintesc firul evenimentelor. În luna ianuarie a.c., deja se știa ca avem de a face cu o criză majoră, având în vedere luarea măsurilor extreme de către China, prima țară afectată grav de pandemia cu COVID-19. Tot în ianuarie, Institutul Matei Balș a elaborat o listă de materialele sanitare și medicamentele necesare în cazul epidemiei provocată de COVID-19. Tot în luna ianuarie, OMS atenționa planeta că toate statele lumii trebuie să ia măsuri pentru a preveni epidemia.

În consecință, încă de acum trei luni, din ianuarie, Guvernul trebuia să facă stocuri specifice de teste, medicamente și echipamente de protecție specifice noului tip de coronavirus.

Ce au făcut în schimb PNL și Iohannis? Nimic. Au fost mult mai preocupați și îngrijorați de organizarea alegerilor anticipate, moment care a durat inexplicabil de mult, mai exact până la retragerea „glorioasă” a premierului desemnat Cîțu, în data de 12 martie.

Citește și: ALERTĂ Spitalul Județean Deva intră în carantină

Însuși președintele Iohannis le spunea românilor, pe 27 februarie, prin intermediul Facebook, că noul virus ce se extindea peste tot în lume este doar „orice răceală”, lăsând de înțeles că nu sunt necesare achiziții masive de teste și de echipamente de protecție. Doar în 19 martie, „președintele-premier” își revine în simțiri și admite că „situația e gravă”!

După cum s-a văzut, premierul ieșit din izolarea de la Vila Lac nu are soluții pentru remedierea actualelor probleme cu care se confruntă domeniul sanitar, și nici pentru a rezolva dificultățile populației din această perioadă neagră pentru România. Nicio măsură concretă, nici pentru aceste zile, nici pentru criza economică și socială ce se prefigurează după trimiterea a milioane de români în șomaj.

Domnule Orban, vă rog să vă opriți! În aceste momente, treaba Guvernului este să găsească și să aplice cele mai bune soluții pentru a proteja viața și sănătatea cetățenilor, nu să caute vinovați imaginari. Doar atât vă mai spun: guvernați, că nu-i de glumă!”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului PSD, Cristina-Elena Dinu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.