Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperă 24 de cascade din România

www.stiripesurse.ro
cascada Bigăr, apă, natură

În România, călătorii pot descoperi locuri unice și speciale, care te surprind prin frumusețea lor. Cascadele și munții maiestuoși care s-au format cu milioane de ani în urmă trebuie neapărat de văzut de toți românii care iubesc natura și drumețiile. În acest articol poți descoperi 24 cascade din România, una mai frumoasă ca alta.

1.Cascada Clocota

Este la marginea stațiunii Geoagiu Băi (Hunedoara). S-a format pe râu Clocota, despre care se spune că nu îngheață niciodată, că ar fi colectat izvoarele termominerale ale stațiunii. Cascada are căderea de apă de peste 20 m.

content-image

2. Cascada Bigăr

Această cascadă a devenit o destinație turistică pentru numeroși români. Se află în Parcul Național Cheile Nerei, din Beușnița, Valea Minișului. Merită de văzut această cascadă, pentru că:

  • Este singura din lume situată exact pe paralela 45.
  • Ocupă primul loc în topul celor ,,8 cascade unice în lumeˮ realizat de The World Geography.

content-image

3. Cascada Cailor

Cascada Cailor este un adevărat spectacol natural, datorită înălțimii de la care apa se prăvălește peste abruptul calcaros Podul Cailor. Cascada se află în Parcul Național Munții Rodnei, în nord-estul acestor munți, la 1300 m altitudine, lângă stațiunea Borșa. Este cea mai mare cascadă din țara noastră. Are cea mai mare cădere de apă din România, de peste 90 m.

content-image

4.Cascada Urlătoarea

Se află aproape de Bușteni, pe traseul ce duce către Platoul Bucegi. Cascada Urlătoarea s-a format din pâraiele Urlătoarea Mare și Urlătoarea Mică. Are căderea de apă de 15 m.

content-image

5. Cascada Beușnița

Se află în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. Sunt mai multe Cascade ale Beușniței, care s-au format în amonte de Lacul Ochiul Beiului, pe Râul Bei. Doar una dintre ele are înălțimea de 5 m. Mulți călători apreciază această cascadă mai mult decât cascada Bigăr.

content-image

6. Cascada Valea Spumoasă

Pentru a te bucura de spectacolul oferit de această cascadă trebuie să mergi la Bușteni, pe Valea Prahovei. Cascada se află la altitudinea de 1147 m. Se poate ajunge la cascadă pe un traseu ce pornește din zona Hotel Silva, telecabina Bușteni. Cascada se află în spatele refugiului Salvamont Bușteni la altitudinea de 1141 m. Acesta este locul perfect pentru a admira cascada în toată splendoarea ei.

content-image

7. Cascada Văioaga din Banat

Aparține de Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița și se află pe cursul Râului Bei. Este una dintre cele mai frumoase cascade din România.

content-image

8. Cascada Lolaia din Munții Retezat

Se află la altitudinea de 1050 m, în nordul Munților Retezat, în Valea Nucșoara. S-a format prin confluența a 4 râuri: Pietrele, Galeșu, Valea Rea, Stânișoara. Nivelul apei variază în funcție de sezon. Stâncile peste care apa trece fac ca aspectul ei să fie impresionant. Căderea de apă este de 13-15 m. Cascada se află în Parcul Național Retezat.

content-image

9. Cascada Putnei

Se află în apropiere de satul Lepșa, comuna Tulnici, Județul Vrancea. Cu o înălțime de cădere de 80 m, apa se varsă într-un lac adânc de 12 m. Face parte din Parcul Natural Putna Vrancea.

content-image

10. Cascada Pruncea din Județul Buzău

Are căderea de apă de 5-6 m și se află pe Râul Cașoca, în Masivul Podul Calului. Pandurii lui Tudor Vladimirescu se ascundeau într-o deschizătură ce se găsește în partea stângă a acestei cascade.

content-image

11. Cascada Vârciorog, Arieșeni

O poți admira pe cursul superior al Văii Vârciorog, în sud-estul Munților Bihorului. Se află în zona comunei Arieșeni. Impresionează prin spectacolul creat de căderea de apă de la înălțimea de 15 m.

content-image

12. Cascada Moara Dracului

Se află în Munți Bucegi, aproape de Vârful Buteasa, pe Râul Moara Dracului. Are căderea de apă în două trepte, de la înălțimea de 20-25 m.

content-image

13. Cascada Vânturătoarea

Se află între Munții Cernei și Munții Mehedinți, pe Valea Cernei. Are căderea de apă înaltă de 40 m.

content-image

14. Cascada Vălul miresei sau Cascada Răchițele

Este pe Valea Stanciului, în zona localității Răchițele, Județul Cluj, în Munții Apuseni. Are căderea de apă de 30 m înălțime.

content-image

15. Cascada Bâlea sau Urlătoarea Bâlei

Se află la 4 km de Bâlea Lac, în Munții Făgărașului, la peste 1200 m altitudine. Are căderea de 60 m și este cea mai mare cascadă în trepte din România.

content-image

16. Cascada Duruitoarea

Se află în stațiunea Durău, Masivul Ceahlău, la 1218 m altitudine. Cascada are 25 m căderea apei.

content-image

17. Cascada Buciaș

Are înălțimea de 15 m și se află în Județul Bacău, puțin mai departe de Mănăstirea Cașin.

content-image

18. Cascada Pișoaia

Este una din cele mai mari cascade din Transilvania. Numită și Cascada de la Vidra. Are căderea de apă de 18 m înălțime.

content-image

19. Cascada Capra Munții

Se află în estul Munților Făgăraș, la altitudinea de 1690 m, între Lacul Bâlea și Cabana Capra. Are căderea de apă de peste 40 m.

content-image

20. Cascada Lotrișor

Este cascada de la Peștera Lotrișorului, din Parcul Național Cozia. Se află în zona Muntelui Lotrișor, pe Valea Oltului, la 30 km distanță de Râmnicu Vâlcea. Mai multe lucruri despre această cascadă și alte locuri frumoase din România poți afla pe site-ul Destepti.ro.

content-image

21. Cascada Șerbota

Se află în Făgăraș, aproape de cabana Negoiul, la altitudinea de 1410 m. Este cea mai mare cascadă din Munții Făgăraș, are înălțimea căderii apei de 80 m și lățimea de 10 m.

content-image

22. Cascada Pătrăhăitești

Se află la poalele Munților Curcubata Mică, pe Râu Buciniș, în Arieșeni. Are căderea de apă în două trepte, de la înălțimea de 14-15 m. Apa cascadei se varsă în Râul Arieș.

content-image

23. Cascada Obârșia Ialomiței

Se află în Valea Obârșiei, în Munții Bugeci, județul Dâmbovița. Este considerată a doua cea mai înaltă cascadă din țara noastră. Se spune că are căderea de apă mai mare de 90 m.

content-image

24. Cascada Oșelu

În zona de chei a munților Bihor, într-un peisaj de vis, se află Cascada Oșelu. Are căderea de apă în cinci trepte, de la înălțimea de aproximativ 10 m.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.