Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire: Inteligența Artificială poate transforma cotcodăcitul găinilor în limbaj uman

allaboutfeed.net
gaini

Cercetătorii din Japonia afirmă că au reușit să utilizeze Inteligența Artificială pentru a traduce semnalele sonore emise de găini. Potrivit unui studiu aflat în așteptarea evaluării colegiale, o echipă de la Universitatea din Tokyo, condusă de profesorul Adrian David Cheok, a dezvoltat "un sistem capabil să interpreteze stările emoționale ale găinilor, cum ar fi foamea, frica, furia, bucuria și stresul", folosind o tehnică de Inteligență Artificială numită "Deep Emotional Analysis Learning", relatează Futurism.

Tehnica, spun cercetătorii, poate fi folosită pentru diferitele tipare vocale ale găinilor, ceea ce înseamnă că poate fi îmbunătățită în timp și poate descifra „vocalizările găinilor” cu mai mare precizie.

Cercetătorii au colectat și analizat eșantioane de la 80 de găini

Cel puțin asta e teoria. Pentru a-și testa sistemul, echipa a înregistrat și analizat mostre de la 80 de găini. Apoi, cercetătorii au introdus mostrele într-un algoritm pentru a le asocia cu diverse „stări emoționale” la păsări.

Ajutați de „opt psihologi de animale și chirurgi veterinari”, oamenii de știință susțin că au reușit să identifice starea mintală găinilor cu un nivel surprinzător de ridicat de acuratețe, relatează Futurism.

Inteligența Artificială poate detecta stările emoționale ale găinilor

„Rezultatele experimentelor noastre demonstrează potențialul Inteligenței Artificiale de a recunoaște stările emoționale la găini în funcție de sunete”, arată studiul.

Deși sună promițător, ar trebui să abordăm aceste rezultate cu o doză sănătoasă de scepticism. În studiu, cercetătorii recunosc că acuratețea se poate schimba în funcție de condițiile de mediu sau diferite specii. Mai mult, există și alte moduri în care găinile comunică, de la „semnale non-acustice, limbajul corpului și interacțiuni sociale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.