Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperiri năucitoare: Care sunt cauzele temperaturilor de primăvară în plin miez de iarnă

www.radiotimisoara.ro
termometru, vremea

Temperaturile de primăvară din mijlocul iernii au stârnit îngrijorare printre oameni. Dar schimbările climatice sunt un fenomen real și periculos pentru planetă, iar majoritatea cauzelor sunt rezultatul acțiunilor omului.

CNN a realizat o listă a activităților umane care duc la schimbările climatice, potrivit revistei Info Mediu. Iată care sunt cele mai periculoase:

Citește și: CTP, atac NECRUȚĂTOR la adresa lui Alexandru Arșinel, după ce acesta i-a luat apărarea medicului Lucan: 'După ce o să dea ortul popii, să i se scoată rinichiul'

electricitate și încălzire: 30,6% - arderea combustibililor fosili pentru a produce electricitate și căldură este cea mai mare cauză a schimbărilor climatice, conform World Resources Institute (WRI). Emisiile reprezintă aproape o treime din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră.

transporturile: 14,8% - mașinile, avioanele și celelalte mijloace de transport reprezintă a doua cauză a încălzirii globale producția și construcțiile: 13,3% - acest aspect nu este dezbătut atât de mult precum transporturile, însă este al treilea mare cauzator de schimbări climatice

agricultura: 11,1% - sistemele noastre de producere a hranei sunt cauzatoare de modificări climatice. Susținătorii spun că renunțarea la carne, în special cea de vită, ar ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

arderea altor combustibili: 8,2% - în această categorie intră lemnul și combustibilii arși în clădirile rezidențiale și comerciale, dar și cei folosiți pentru agricultură.

procesele industriale: 5,8% - producția de ciment și aluminiu sunt cei mai mari emițători de gaze cu efect de seră defrișările și schimbarea destinației terenurilor: 5,7% - pădurile împiedică emisiile de carbon, iar defrișările influențează dramatic schimbările climatice.

Citește și: Dezvăluiri explozive ale avocatului lui Radu Mazăre: Cu ajutorul cui a fugit fostul edil în Madagascar! 'Nu a fost o fugă'

emisiile accidentale: 5,3% - emisiile asociate cu producerea de energie sunt un factor al schimbărilor climatice, arată WRI. deșeuri: 3,1% - gropile de gunoi produc gaz metan, care contribuie la poluarea atmosferei.

combustibilii ”buncăr”: 2,2% - anumite emisii nu pot fi atribuite unei țări. În această categorie intră navele din apele internaționale și cursele aeriene internaționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.