Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deţinătorul a peste 500 de brevete în inovaţie tehnologică medicală a prezentat noutăţile din inteligenţa artificială la prelegerea memorială 'George Simu'

spital, modernizare, medical, medici

Deţinătorul a peste 500 de brevete în inovaţie tehnologică în domeniul medical, dr. Dorin Comaniciu, membru al Academiei Naţionale de Medicină din SUA, a prezentat noutăţile din inteligenţa artificială în medicină la prelegerea memorială "George Simu", în cadrul Zilelor Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) "George Emil Palade" din Târgu Mureş, potrivit Agerpres.

"Înscrisă în tradiţia Zilelor UMFST, 'George Simu' Memorial Lecture a fost susţinută de dr. Dorin Comaniciu, Senior Vice President pentru Inteligenţă Artificială şi Inovare Digitală la Siemens Healthineers, cu tema 'Inteligenţa artificială în medicină: de la diagnosticare la terapia de precizie'. Membru al Academiei Naţionale de Medicină din SUA şi laureat al premiul Siemens Inventor of the Year, personalitatea doctorului Dorin Comaniciu se bucură de recunoaştere internaţională prin prisma contribuţiilor ştiinţifice în domeniile inteligenţei artificiale şi imagisticii medicale: peste 500 de brevete care se regăsesc în inovaţie tehnologică axată pe îmbunătăţirea calităţii îngrijirii pacienţilor, în special în domeniile imagisticii de diagnosticare, terapiei ghidate de imagini şi medicinei de precizie", a precizat UMFST Târgu Mureş pe Facebook.

Doctorul George Simu (1926-2007) a fost un ilustru reprezentant al şcolii mureşene de morfopatologie.

La data de 1 martie 1978 a devenit conferenţiar titular la UMF Târgu Mureş, în 1990 a ajuns profesor titular la Morfopatologie iar concomitent cu activitatea didactică a fost prorector (1984-1986), decan (1989-1991), secretar ştiinţific al Senatului (1992-1997) şi şef de catedră (1996-1997).

În 1997 s-a pensionat la limita de vârstă şi a devenit profesor consultant, fiind un recunoscut autor de cursuri şi un apreciat conducător de doctorat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.