Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru la capitolul fonduri europene: INACO anunță că patru programe operaționale au o absorbție catastrofală

fonduri europene

Patru programe operaţionale din totalul celor şapte existente au, la ora actuală, o absorbţie catastrofală a fondurilor europene, în al cincilea an al execuţiei financiare europene 2014 - 2020, atrage atenţia comunitatea de profesionişti din cadrul Iniţiativei pentru Competitivitate (INACO), într-un comunicat de presă, transmis miercuri AGERPRES.

Astfel, conform datelor citate, pe Programul Operaţional Capital Uman, rata de absorbţie este de 0%, dintr-o alocare de 4,3 miliarde de euro, pe Programul Operaţional Regional, procentul este de 0,36%, dintr-o alocare de 6,6 miliarde de euro, pe Programul Operaţional Capacitate Administrativă rambursările europene se situează la 3,7%, din totalul de 500 de milioane de euro şi, nu în ultimul rând, pe Programul Operaţional Competitivitate, rambursările sunt în echivalent de 5,83%, dintr-o alocare totală de 1,3 miliarde de euro,

Citește și: Șeful unui gigant bancar face un anunț ȘOC: 'Banii vor dispărea în următorii ani'

"O guvernare europeană implică performanţă în dezvoltarea locală şi creşterea calităţii vieţii cetăţenilor prin absorbţia banilor europeni. Cu scoruri de 0-5 puncte din 100 pe cele patru programe mari, INACO propune guvernului organizarea unor echipe administrative public-private de Alertă, cu întâlniri săptămânale şi plan de acţiuni cu raportări zilnice către premier şi cetăţeni", notează INACO.

Potrivit echipei INACO, totuşi, în perioada 2007 - 2017, beneficiile nete financiare ale aderării României la Uniunea Europeană (UE) se situează la valoarea de 30,4 miliarde de euro. În acest sens, România a primit 45,6 miliarde de euro fonduri europene şi a plătit către UE suma de 15,2 miliarde de euro.

Citește și: Un controversat personaj 'dezvăluie' motivul pentru care frații Becali s-au întors la pușcărie: 'Sunt curios să aflu care este relația dintre judecătoarea...'

Think-tank-ul INACO precizează că a întocmit "Ghidul surselor de finanţare", document elaborat în fiecare lună pentru potenţialii beneficiari, unde au fost structurate cât mai atractiv şi simplu de parcurs: oportunităţile de finanţare, condiţiile de eligibilitate şi dead-line-urile.

În luna februarie a acestui an, Iniţiativa pentru Competitivitate a publicat cea de-a doua ediţie a acestui Ghid, disponibil pentru consultare pe site-ul entităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.