Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi copii de 3 şi 4 ani au suferit arsuri grave, după ce camera în care se aflau a luat foc

Inquam Photos / Octav Ganea
salvari UPU covid urgenta ambulanta

Doi copii cu vârste de 3 şi 4 ani din satul Vladomira, comuna Todireşti, au fost aduşi în stare foarte gravă la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, miercuri, după ce camera în care se aflau a luat foc, potrivit Agerpres.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, la locul incendiului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au acţionat cu ajutorul a două autospeciale de stingere, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă şi un echipaj de prim ajutor calificat.

"Până la sosirea forţelor de intervenţie cei doi copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 4 ani, au fost salvaţi de către localnici. Ei erau conştienţi, dar aveau au arsuri la nivelul feţei, toracelui şi membrelor superioare şi inferioare. Ei au fost preluaţi de către echipajele medicale şi transportaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Sf. Maria' Iaşi. Incendiul s-a manifestat într-o încăpere şi a cuprins şi acoperişul. Incendiul a fost lichidat. A fost evaluată şi o fetiţă de 11 ani, care avea arsuri la nivelul feţei, ea fiind în afara oricărui pericol", a declarat Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Citește și: DOC: Dacă un judecător național constată contrară dreptului UE o decizie CCR el nu trebuie pedepsit

Managerul Spitalului de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi, Alina Belu, a declarat că starea copiilor este gravă, prognosticul medicilor fiind rezervat.

"Au fost primiţi în UPU doi pacienţi în vârstă de 3 şi respectiv 4 ani, cu arsuri prin flacără de gradul III. La o primă evaluare, primul pacient are o arsură de 60%. El a fost dus în sala de operaţie. Celălalt pacient are estimată o suprafaţă arsă de 45%. Arsurile sunt localizate la nivelul feţelor, toracelor şi membrelor copiilor. Cea mai gravă este arsura de pe faţă. În timpul intervenţiei chirurgicale se explorează şi căile aeriene", a declarat Alina Belu.

Reprezentanţii Direcţiei de Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială Iaşi au deschis o anchetă, constatând că este vorba de o familie monoparentală cu trei copii, în momentul producerii accidentului mama fiind plecată la muncă.

"Sunt trei fetiţe cu vârste de 11, 4 şi 3 ani. Este un caz regretabil. Asistenţii sociali şi un psiholog se află la spital pentru evaluarea situaţiei. În funcţie de rezultatul anchetei vom considera de cuviinţă dacă este necesară protecţia în familia extinsă sau daţi în plasament la asistenţi maternali. Sperăm să fie cu toţii bine. În cazul fetiţei mari bunica a cerut în urmă cu mai mult timp plasamentul, dat fiind că aceasta a fost crescută de ea şi s-a creat o legătură puternică", a explicat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.