Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efect ADVERS în PREMIERĂ MONDIALĂ: Un bărbat bolnav de coronavirus a făcut Sindromul anal neliniștit

abc.net.au
batran-coronavirus-anglia

Un bărbat în vârstă de 77 de ani cu o formă uşoară de COVID-19 a fost diagnosticat cu o afecţiune despre care se crede că reprezintă o premieră mondială, „sindromul anal neliniştit”.

Cazul a fost prezentat de medicul Itaru Nakamura în BMC Infectious Diseases. Pacientul este un bărbat în vârstă de 77 de ani din Japonia care a fost internat la Spitalul Universităţii Medicale din Tokyo după ce a fost testat pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

Acesta a răspuns bine la tratament şi a fost externat după câteva săptămâni, dar la scurt timp a dezvoltat simptome alarmante. El a început să resimtă un „disconfort anal profund" la aproximativ 10 centimetri deasupra perineului, ceea ce i-a provocat un „impuls esenţial de a se mişca", potrivit News.com, scrie Mediafax.

Disconfortul său era ameliorat de exerciţii fizice precum mersul pe jos, alergatul sau jocurile video care necesitau mişcare, în timp ce statul pe scaun îi agrava simptomele. Bărbatul a fost supus unei colonoscopii, care a relevat hemoroizi interni „fără alte leziuni rectale". Toate celelalte teste nu au relevat nicio anomalie, iar bărbatul nu avea antecedente familiale de sindromul picioarelor neliniştite. Potrivit raportului din BMC Infectious Diseases, există dovezi că boala COVID-19 poate avea „răspândire neuronală", ceea ce ar duce la sindromul picioarelor neliniştite.

În timp ce medicii care l-au tratat pe bărbat cred că „sindromul anal neliniştit” este o variantă a sindromului picioarelor neliniştite, acesta nu a fost publicat anterior ca fiind legat de COVID-19, ceea ce face ca acest caz să fie o potenţială premieră mondială. Raportul a enumerat, de asemenea, alte efecte secundare posibile, dar puţin cunoscute, ale COVID-19, din cauza faptului că virusul „se poate răspândi în sistemul nervos central prin mai multe căi potenţiale, inclusiv diseminarea hematogenă şi distrugerea bulbului olfactiv".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.