Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia înfiinţează o comisie specială pentru operele de artă spoliate

spotmedia.ro
elvetia steag

În Elveţia, disputele care privesc operele de artă spoliate asociate cu epoca nazistă şi cu cea colonială vor putea fi rezolvate în viitor cu ajutorul unei comisii speciale, informează DPA.

Guvernul de la Berna a decis miercuri să înfiinţeze un comitet de experţi în luna ianuarie pentru a formula recomandări, care nu vor avea însă un caracter obligatoriu, potrivit Agerpres.

Bunuri culturale care au fost jefuite sau extorcate de la proprietarii lor evrei în timpul perioadei naziste au ajuns, de asemenea, în Elveţia.

Comisii similare există deja de mai mulţi ani în Germania şi în Austria.

Controversa din jurul colecţiei producătorului elveţian de arme şi colecţionarului de artă Emil Bührle (1890-1956) a fost unul dintre motivele care au stat la baza înfiinţării Comisiei Independente pentru Patrimoniul Cultural cu Încărcătură Istorică.

Acel antreprenor, născut în oraşul german Pforzheim, s-a stabilit în Elveţia în anii 1920 şi a primit ulterior cetăţenia elveţiană.

Controversa se concentrează pe întrebarea dacă Fundaţia Bührle, care este o organizaţie privată, a verificat în mod corespunzător dacă acea colecţie conţine bunuri jefuite sau furate de la persoane care au fost nevoite să fugă de nazişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.