Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Eram în stare gravă când am ajuns la spital' - Cum a fost salvată o pacientă

Radu Pop

Febra, frisoanele, durerile puternice de spate, urina tulbure sau cu sânge sunt câteva dintre semnele și simptomele unei pionefroze, complicație care apare atunci când o infecție urinară se extinde la nivelul rinichiul, determinând acumulare de puroi și obstrucție urinară. În lipsa tratamentului potrivit, pionefroza se poate transforma într-o urgență medicală care, adesea, necesită intervenție chirurgicală.

Printr-o astfel de situație a trecut și Alexandra, o pacientă în vârstă de 71 de ani, diagnosticată cu pionefroză stângă. Pacienta fusese operată în urmă cu câțiva ani de cancer ovarian și mergea regulat la controale, dar, după un timp, a început să se simtă rău și starea ei se agrava constant.

„Am sunat la SANADOR, eram deja în stare gravă, iar ulterior am fost adusă cu salvarea la Spitalul Clinic SANADOR. În urma efectuării unei ecografii renale și a unei tomografii abdominale, s-a decis intervenția de urgență”, povestește pacienta.

Operația de nefrectomie stângă a fost efectuată de echipa medicală condusă de Conf. Dr. Marcian Manu, șeful Secției Urologie din Spitalul Clinic SANADOR. Procedura este necesară numai în cazul în care rinichiul afectat este compromis din punct de vedere funcțional și nu mai poate fi recuperat sau păstrat. Intervenția a decurs fără probleme, s-a încheiat cu succes, pacienta a avut o evoluție postoperatorie foarte bună, iar la câteva zile după operație s-a externat.

„Am dat peste niște oameni cum nu mi-am putut imagina că există. Sunt o norocoasă. Vreau să-i mulțumesc domnului Conf. Dr. Marcian Manu, este un profesionist desăvârșit. Datorită lui, eu trăiesc acum. El este medicul care își demonstrează vocația zilnic. Întregul personal medical a fost alături de mine, mi-a dat curaj, am simțit grijă, ceea ce denotă că într-adevăr își fac meseria cu pasiune.”, conchide Alexandra.

La SANADOR, pacienții cu afecțiuni urologice au acces la consulturi de specialitate și investigații specifice, pentru stabilirea diagnosticului corect și recomandarea tratamentului potrivit. În funcție de complexitatea cazurilor, intervențiile chirurgicale urologice sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR atât clasic, deschis, cât și minim invaziv – laparoscopic sau robotic, chirurgia robotică în urologie având o serie de avantaje pentru pacienți: recuperare mai rapidă, durată scurtă de spitalizare, risc redus de complicații, durere postoperatorie redusă.

Operațiile sunt realizate de medici foarte bine pregătiți, cu o vastă experiență și cu rezultate remarcabile. Ori de câte ori este posibil, la Spitalul Clinic SANADOR sunt realizate operații asistate robotic, care presupun un abord minim invaziv și o acuratețe sporită a actului chirurgical. Intervențiile de chirurgie robotică sunt efectuate cu ajutorul sistemului robotic da Vinci Xi, cel mai avansat robot chirurgical existent în prezent la nivel mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.