Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Eşti o ruşine pentru ţara mea', îi transmite cântăreţul roc Neil Yound preşedintelui Donald Trump

news.com.au
neil young daryl hannah

Cântăreţul rock Neil Young, proaspăt cetăţean american, îndeamnă electoratul să-l voteze pe Bernie Sanders, candidatul democraţilor la alegerile prezindenţiale din noiembrie, afirmând că Donald Trump este "o ruşine" pentru ţara sa, scrie AFP, citată de news.ro.

Într-o scrisoare deschisă pe site-ul său, cântăreţul a criticat distrugerea de către preşedintele american a "resurselor noastre naturale, a mediului şi a relaţiilor cu prietenii noştri din lumea întreagă".

"Eşti o ruşine pentru ţara mea", a scris el. "Nu judec persoanele care te-au votat. Susţin dreptul lor de a se exprima, chiar dacă au fost minţiţi şi au crezut acele minciuni, sunt adevăraţi americani", a adăugat muzicianul în vârstă de 74 de ani.

Citeşte şi: ALERTĂ! O educatoare JUDECATĂ pentru ŞASE fapte de purtare abuzivă, LĂSATĂ de instanţă să meargă în grădiniţa în care ar fi comis faptele - surse

Rockerul canadian, care a trăit în Statele Unite mai multe decenii, a primit cetăţenia americană anul acesta cu scopul, în special, de a putea vota la viitoarele alegeri prezidenţiale.

În scrisoarea sa, Young a solicitat sprijin pentru candidatul democrat Bernie Sanders, estimând că el caută "să protejeze direct viitorul copiilor noştri".

Muzicianul a criticat şi folosirea de către Donald Trump a cântecelor sale la mitingurile electorale, recunoscând totodată că nu se poate face nimic pentru a-l împiedica.

"De fiecare dată când "Keep on Rockin' in the Free World" sau o altă melodie de-ale mele este cântată la mitigurile tale, sper să-mi auzi vocea. Aminteşte-ţi că este vocea unui cetăţean american care îşi plăteşte impozitele şi care nu te susţine", a insistat el.

Preşedintele american şi-a exprimat în trecut admiraţia pentru muzica lui Neil Young. "Am ascultat muzica lui ani la rând", spunea miliardarul republican în 2008 pentru revista Rolling Stone.

Cu 40 de discuri de studio la activ, legenda rockului a lansat în octombrie 2019 cel mai recent album intitulat "Colorado", un manifest pentru protejarea climatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.