Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estul Mexicului a fost lovit de puternicul uragan Grace, care a devenit de categoria 3

chicagotribune.com
Nicaragua, uragan
Puternicul uragan Grace, devenit în cursul nopţii un uragan de categoria 3 (din 5) pe scara Saffir-Simpson, a atins sâmbătă dimineaţa zona de uscat în Tecolutla, statul Veracruz, în estul Mexicului, a anunţat Centrul Naţional american pentru Uragane (NHC), relatează AFP.

Uraganul, însoţit de vânturi de 205 kilometri pe oră, "a atins uscatul pe coasta de est a Mexicului cu puţin înainte de ora 06:00 GMT", a declarat NHC într-un comunicat, iar regiunea se află în alertă pentru inundaţii şi alunecări de teren.

"Grace a devenit rapid un uragan major", a afirmat NHC în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, fiind clasat în categoria 3.

Un uragan de categoria 3 poate provoca distrugeri caselor şi clădirilor de pe coastă, poate dărâma copaci şi panouri şi provoca inundaţii în zonele de coastă, a precizat Comisia Naţională a Apelor din Mexic pe reţelele de socializare.

Pe măsură ce atinge uscatul, uraganul urmează să piardă din intensitate, mai ales atunci când loveşte lanţurile muntoase. Cu toate acestea, statul Veracruz are numeroase râuri puternice, care prezintă riscuri de inundaţii.

În portul Veracruz, ferestrele şi uşile au fost acoperite cu scânduri, în timp ce pescarii au pus la adăpost 300 de bărci.

Locuitorii şi-au asigurat casele după ce şi-au făcut rezerve de conserve şi apă.

Vineri după-amiaza, majoritatea drumurilor din Veracruz erau închise, iar forţele armate mexicane sunt mobilizate pentru a ajuta populaţia.

Autorităţile au anunţat că au înfiinţat 200 de adăposturi şi sunt gata să activeze încă 2.000 dacă va fi necesar.

Statul El Salvador vecin a emis o alertă din cauza ploilor provocate de uragan care ar putea să lovească teritoriul, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.