Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar PSD o pune la zid pe Monica Anisie: Ministerul Educației nu face nimic și transmite că educația online este opțională

elearningindustry.com
educatie

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a criticat marţi mesajele trimise de Ministerul Educaţiei în perioada suspendării cursurilor în învățământ. Acesta spune că în timp ce alte state europene au implementat un program dedicat educației online, în România ministerul „nu face nimic”.

„Prin conferința de presă de astăzi și comunicările realizate, în ultimele zile, către unitățile de învățământ, Ministerul Educației transmite practic că educația online este opțională sau în responsabilitatea școlilor și universităților. Practic, Ministerul Educației nu face nimic, nu vrea să îsi asume nimic și nu dorește nici măcar să îmbunătățeasca programele existente, precum Euro 200, folosind fonduri europene. Mai mult, se sugerează că aceste sesiuni online nu fac parte din programa școlară. Prin acest demers conducerea ministerului arată încă o dată faptul că preferă să nu facă niciun efort pentru a permite integrarea tuturor elevilor și studenților într-un cadru educațional organizat online.

Alte țări cu dificultăți similare se adaptează. Italia a lansat un program dedicat educației online, Polonia și Cehia au implementat măsuri dedicate categoriilor vulnerabile, Danemarca s-a adaptat rapid, și lista continuă. Apelul pentru acces la educație pentru toți, pe care l-am lansat în urmă cu câteva zile, semnat de zeci de europarlamentari, experți în educație și părinți, se dovedește a fi mai important ca oricând.

Din fondurile europene pe care le are la dispoziție România:

- se pot achiziționa instrumente de conectare la rețelele online pentru cadrele didactice și copiii care nu au acces la astfel de soluții;

- se poate implementa rapid o platformă online națională, adaptată la programa școlară;

- se poate stimula participarea cadrelor didactice printr-un sistem similar celui realizat pentru personalul medical.

Evident că dacă începeau demersurile acum o lună, când a început totul, lucrurile erau deja avansate.

În contextul în care perioada de izolare va mai dura cel puțin o lună, nu ne permitem să ne jucăm cu viitorul copiilor / tinerilor în acest fel. Avem nevoie de soluții și sunt convins că există în România suficientă expertiză dar și multe persoane dispuse să sprijine implementarea lor”, a scris Negrescu pe Facebook.

Vezi si: BREAKING Întreg personalul preuniversitar intră în concediu de odihnă, cu unele excepții: anunț oficial al ministerului / VIDEO .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.