Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Dan Barna execută ordinul lui Florin Cîțu: Vicepremierul va fi primit în audiență de Patriarhul României

basilica.ro
Patriarhul  Daniel

Dan Barna i-a cerut lui Florin Cîțu să implice mai mult Biserica Ortodoxă Română în campania de vaccinare anti-COVID-19, pentru ca preoții să ia locul medicilor și să îi convingă pe credincioși să se vaccineze. Vicepremierul a dat exemplul Bisericii Ortodoxe din Grecia, care i-a rugat stăruitor pe ortodocșii greci să facă vaccinul anti-COVID-19.

Premierul i-a transmis subalternului său că el s-a întâlnit în două rânduri cu reprezentanții celor 18 culte oficial recunoscute în România și că, dacă vrea, să meargă la Patriarhul Daniel să discute personal despre ce ar trebui să facă, în viziunea sa, Biserica Ortodoxă Română pentru a-i face pe nevaccinați să se vaccineze.

Citește și: Dan Barna, întrebat dacă Patriarhul Daniel ar trebui să se vaccineze în direct la televizor: 'Ar fi bine să se vacineze cât mai mulți oameni'

Conform informațiilor STIRIPESURSE.RO, Dan Barna a decis să își ia inima în dinți și să apeleze la ajutorul Patriarhului, deși este unul dintre cei mai mari contestatari ai activității BOR și un susținător al educației sexuale, o platformă educațională contrară principiilor creștine și față de care Sinodul BOR și-a exprimat dezacordul total.

Barna i-a trimis o scrisoare Patriarhului Daniel în care i-a solicitat o întâlnire la Palatul Patriarhiei. Vicepremierul va aborda și tema vaccinării, însă rămâne de văzut dacă va fi la fel de vehement în cererile sale în fața Patriarhului așa cum este în spațiul public. Informațiile STIRIPESURSE.RO spun că întâlnirea este programată pentru ziua de luni.

Citește și: Patriarhia Română, despre vaccinarea Patriarhului Daniel: 'Este un drept, nu o obligație'

De altfel, Patriarhia Română a precizat că ”actul de vaccinare are caracter voluntar și este un drept, nu o obligație”, făcând referire la momentul la care Patriarhul Daniel se va vaccina anti-COVID-19.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a precizează că BOR ”și-a afirmat și explicitat deja de nenumărate ori poziția favorabilă, firească și clară față de actul vaccinării într-o pandemie, îndemnându-i pe clerici și laici să ia cu adevărat în serios boala”. Totodată, acesta a precizat că ”implicarea cultelor religioasă pe o temă extra-religioasă și într-o problematică în care exclusiv competența medicală este adecvată și relevantă nu poate transgresa însă limitele contextului”.

Citește și: Patriarhia Română, după ce Dan Barna cere implicarea Bisericii Ortodoxe Române în campania de vaccinare:'BOR și-a exprimat de nenumărate ori poziția favorabilă' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.