Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fantomele vechilor imperii se întorc în Orientul Mijlociu! Omenirea stă pe un butoi cu pulbere!!

palestina

Conflictul palestiniano - israelian este în aceste zile în centrul atenției întregii lumi mai puțin a bălții românești cu fauna preocupată doar de ea și “micismul” în care se scaldă diferitele specii...

Un subnutrit intelectual ce aleargă cu telefonul prin Parlament pentru a-și filma colegii eventual în toaletă, pentru a căuta atenția unui public tot mai superficial este cu mult mai interesant decât posibilitatea extincției rasei umane sau un al treilea Război Mondial ce-i va coborî pe involuații aceștia, care chipurile fac politică, din era tehnologiei fix în Evul Mediu și în Neosclavagism.

Acum, lăsând tot felul de bizarerii ale democrației românești deoparte cu tot cu "căcărezele" de rigoare, mă întorc la probleme mult mai grave pentru România și întreaga lume.

Pentru cei ce înțeleg prea puțin și limitează Orientul Mijlociu la bătălia pentru Ierusalim, simt nevoia să descriu cât mai simplu complexitatea extremă a hărților relaționale și conflictelor din regiune pentru a înțelege gravitatea extremă a acestor vremuri pentru întreaga lume.

În Nordul Africii, Orientul Mijlociu sau Orientul Îndepărtat se află cele mai vechi și profunde civilizații iar cei care ignoră istoria și evenimentele din ultimele milenii nu vor înțelege niciodată prezentul și cu atât mai puțin riscurile unor războaie în această zonă.

Așadar, încet dar sigur, fantomele vechilor imperii revin și activează războaie ce vor conduce în viziunea mea la cele mai mari distrugeri din istoria omenirii de la al doilea Război Mondial. Imperiul Persan este întruchipat acum de Iran, o țară condusă spre fundamentalism, izolaționism și spre "gloria" refacerii Imperiului Persan. Acesta este și motivul pentru care (n.a. unii analiști susțin) a susținut ISIS și încearcă să se consolideze militar pentru a distruge orice oponent în recrearea vechiului Imperiu Persan.

Pe de altă parte, Turcia, deși aliat conjuctural al Iranului în războiul împotriva Israelului, visează și a trecut la fapte pentru refacerea Imperiului Otoman prin invadarea Irakului și Siriei în numele luptei împotriva terorismului. Mai mult decât atât, Erdogan a ținut să fie "miezul" lumii islamice găzduind săptămâna trecută summitul celor 57 de state musulmane care au adoptat declarația de protest față de mutarea de către SUA a ambasadei la Ierusalim și implicit recunoașterea acestuia drept capitală a Israelului.

De ce a procedat Erdogan astfel? Simplu: pentru că vede Turcia nu ca statul de azi, ci drept catalizatorul unui nou și vechi Imperiu Otoman.

Între cele 2 marii ambiții din regiune, o țesătură infinită de fire și intrigi transformă în mod cert acest loc într-o bombă ce va exploda fără doar și poate...

Israelul luptă pentru supraviețuire înconjurat de toți prietenii dușmanilor săi, fără prea mare flexibilitate la negocieri și cu o agresivitate uneori extremă în raport cu țările arabe sau palestinieni. Ce-i drept, este greu să nu mă gândesc că poate se poartă astfel și din amenințarea permanentă cu dispariția statului evreu. "Războiul de 6 zile" din 1967 le-a demonstrat că fără o armată formată din TOȚI cetățenii țării, vor fi rași de pe față pământului...

Arabia Saudită a semnat cu SUA un contract de 300 miliarde de dolari câștigând astfel "protectoratul" SUA, o iluzie - dacă ne uităm la modul în care administrația Obama a uitat rapid de alianța cu Israel timp de 8 ani...

La rândul lor Siria și Qatar sunt în convulsii și caută "protectoratul" Rusiei la fel de disperați însă cu același miraj cu care Arabia Saudită crede în alianța cu SUA, Gaddafi și Libia în Franța și Sarkozy...

Inventarea și folosirea DAESH a condus la un flux de armament în regiune fără precedent și despre care se discuta prea puțin. Libanul este acum controlat de Hezbollah, finanțat la rândul sau de Iran, Rusia și fundamentaliști islamici care l-au transformat într-un non-stat.

Egipt și Iordania caută poziția de echilibru încheind tratate de pace cu Israel, dar participând la Conferința anti Israel de săptămâna trecută...

Constanta cea mai periculoasă pentru întreagă regiune este ÎNARMAREA. Toate aceste state cele mai multe cu populații sărace folosesc mare parte din bugete pentru a se înarma, indiferent că vorbim de Iran care a cumpărat rachete S300 de la ruși, Turcia care este a două putere militară din NATO, dar într-un ciudat parteneriat cu Rusia și în expansiune și achiziționare de armament greu, Israelul ce își dezvola capabilități militare permanent prin producerea și cumpărarea de la SUA de armament de ultima generație, etc.

Sunt mii de alte fire ce țeasă acestă plasă mare a unui război INEVITABIL și CATASTROFAL ce va atrage înăuntru întregul glob odată cu accentuarea tușelor religioase și fanatice ale unor lideri ce visează la trecutul imperiilor..

La acestea se adaugă desigur jocurile de putere din jurul Coreei de Nord și Coreei de Sud. Un război inevitabil SUA - Coreea de Nord va antrena China, Rusia, Japonia, Vietnam și va accelera într-un mod decisiv conflictele din Orientul Mijlociu care sunt mult mai profunde și mult mau periculoase pentru noi toți...

Așadar, în viziunea mea, Ierusalimul și războiul israeliano - palestinian este doar declanșatorul unui război fără limite și cu orice mijloace cu antrenare a întregii planete.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.