Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Femeile din România sunt afectate zilnic de discriminare' - Mesajul preşedintelui Comisiei pentru egalitatea de şanse, Dan Tanasă

dan tanasa

Femeile din România sunt afectate zilnic de discriminare şi este nevoie de o mai bună aplicate a legislaţiei în vigoare, a declarat luni preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse din Camera Deputaţilor, Dan Tanasă, într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, anunță Agerpres.

"România trebuie să elimine inegalităţile şi să promoveze egalitatea, prin eforturi susţinute, în concordanţă cu parcursul european asumat prin Constituţie şi prin convenţiile şi tratatele internaţionale, cu accent pe educaţie ca mijloc de combatere a discriminărilor şi prevenire a violenţei asupra femeilor. În calitate de preşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte locul codaş pe care îl ocupă România la acest capitol în rândul statelor membre UE, întrucât femeile din România sunt afectate zilnic de discriminare. Este nevoie de o mai bună aplicare a legislaţiei în vigoare şi de o implicare mai vizibilă a instituţiilor în transpunerea strategiilor sociale şi a programelor naţionale", a declarat Dan Tanasă, în plenul Camerei Deputaţilor.

Potrivit acestuia, pandemia a afectat în special femeile, tot mai multe dintre acestea confruntându-se cu violenţă, şomaj sau lipsa protecţiei sociale.

"Cu toate că tot mai multe guverne adoptă şi implementează măsuri pentru a combate violenţa în creştere împotriva femeilor, puţine ţări iau măsuri concrete pentru a asigura femeilor venituri şi acces echitabil la locuri de muncă. Parlamentul României a făcut un pas deosebit de important în această sesiune parlamentară, adoptând legea monitorizării electronice. (...) Atât timp cât violenţa afectează un număr important de cetăţeni ai acestei ţări, fie femei sau minori, nu putem vorbi cu adevărat de egalitate de şanse. Violenţa împotriva femeilor şi tinerelor din timpul pandemiei s-a agravat odată cu măsurile luate în timpul carantinei, izolării sau cu creşterea dificultăţilor economice", a adăugat deputatul AUR.

El a mai susţinut că România "ocupă locuri ruşinoase în statisticile privind traficul de carne vie, a violenţei împotriva femeilor şi copiilor".

"La fiecare 30 de secunde, o româncă este bătută de partener, la fiecare cinci zile una este ucisă. Deşi în România peste 51% dintre cetăţeni sunt femei, reprezentarea acestora la nivel legislativ este una dintre cele mai scăzute din UE", a arătat Tanasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.