Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu, șah-mat pentru PSD: Eugen Teodorovici a fost informat din aprilie că deficitul bugetar ajunge la 4%

www.b1.ro
citu teodorovici

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat luni, că predecesorul său, fostul ministru PSD al finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost informat încă din luna aprilie, printr-o notă internă, că deficitul bugetar al României are mari șanse să ajungă la 4%, peste ținta asumată prin tratatele europene. Ministrul a indicat că va trimite documentele la Curtea de Conturi.

„Stilul meu de a nu mai acoperi cum era regula inainte i-a cam scandalizat pe PSD-isti. Am promis ca voi spune adevarul despre finantele Romaniei. Chiar daca unele din faptele predeceseorilor mei sunt grave. Voi prezenta cu documente cum au mintit”, a zis Cîțu.

Ministrul Finanțelor a citit dintr-o notă internă din 28 ianuarie, când se elabora proiectul de buget, document în care ministrul Finanțelor de la acea vreme, Eugen Teodorovici, era avertizat că veniturile estimate la buget sunt supraestimate.

„In aprilie tot intr-o nota interna privind executia preliminara, lucrurile devin serioase. Neincasare de 4,5 miliarde de lei. Fara masuri urgente exista o probabilitate ridicata a cresterii deficitului spre 4% din PIB”, a mai declarat Florin Cîțu.

Citește și: Raed Arafat amenință că pleacă din România. Fondatorul SMURD: Pentru ce am făcut în țara asta, dacă vor să mă demită, să mă demită onorabil .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.