Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FNGCIMM a acordat, din 31 mai 2002 şi până în prezent, peste 443.000 de garanţii, care au susţinut finanţări de 147,467 miliarde lei

FNGCIMM.ro
FNGCIMM

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a acordat, din 31 mai 2002 şi până în prezent, peste 443.000 de garanţii în valoare de 98,021 miliarde lei, care au susţinut finanţări de 147,467 miliarde lei.

Totodată, ultimii trei ani de activitate au marcat o creştere istorică a volumului de activitate, în special datorită Programului Guvernamental IMM Invest, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat, FNGCIMM, cea mai reprezentativă instituţie financiară care funcţionează în România în scopul garantării creditelor, aniversează pe 31 mai 2022, împreună cu partenerii săi, 20 de ani de la acordarea primei garanţii.

"Misiunea FNGCIMM, de a facilita accesul la finanţare al întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi a altor categorii de beneficiari prevăzute în programele guvernamentale date în administrare Fondului, a fost susţinută în cei 20 de ani de cele 25 de instituţii de creditare cu care are semnate convenţii de lucru", se menţionează în comunicat.

Astfel, în prezent, "prin valoarea capitalurilor proprii, complexitatea şi volumul activităţilor de garantare pe care le desfăşoară, precum şi prin reţeaua teritorială care acoperă întreg teritoriul ţării, FNGCIMM SA-IFN a devenit lider de piaţă în domeniul garantării creditelor, membru activ al Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Garantare (AECM), reprezentantul legal al FNGCIMM SA-IFN fiind ales şi vicepreşedinte al AECM".

"Pe 31 mai am ajuns la aniversarea a 20 ani de la acordarea primei garanţii şi aş dori să le mulţumesc sincer tuturor clienţilor, partenerilor, acţionarului, directorilor şi, desigur, personalului FNGCIMM care au făcut din Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii un succes", a declarat Dumitru Nancu, directorul general al Fondului.

După 20 de ani de activitate, pe lângă creşterea importantă a numărului şi a valorii garanţiilor, şi profitul FNGCIMM a înregistrat o evoluţie istorică, raportat la ultimii 10 ani, pe baza creşterii constante a cifrei de afaceri.

Conform sursei citate, câteva repere legate de evoluţia activităţii indică: o majorare continuă a capitalului social de la 5 milioane lei în 2001 la 940,507 milioane lei în prezent, acoperire la nivel naţional prin extinderea birourilor de reprezentare a FNGCIMM în fiecare regiune a ţării, similară Agenţiilor de Dezvoltare ale României: sediu central, şapte sucursale, nouă reprezentanţe şi o filială.

De asemenea, s-a înregistrat o diversificare a activităţii FNGCIMM de la acordarea de garanţii doar din fonduri proprii în anul 2002, la atragerea de surse în administrare pentru acordarea de garanţii, acordarea de garanţii în numele şi în contul statului, administrarea de scheme de ajutor de stat şi gestionarea unui mix de instrumente (garanţie şi grant) prin programele guvernamentale AGRO IMM Invest, IMM Prod sau Garant Construct.

"Trendul ascendent de dezvoltare înregistrat constant în cei 20 de ani de la acordarea primei garanţii s-a bazat pe adaptarea la cerinţele pieţei, pe diversificarea activităţii, pe optimizarea fluxurilor de lucru şi pe buna colaborare cu instituţiile guvernamentale şi cu principalele bănci comerciale partenere", se mai precizează în comunicat.

Pe baza acumulărilor din ultima perioadă şi păstrând acelaşi ritm alert de diversificare a activităţii, FNGCIMM şi-a propus pentru perioada 2022 - 2024 să continue implementarea cu succes a programelor şi produselor din portofoliul actual, în formate modernizate/actualizate la cerinţele pieţei şi să operaţionalizeze noi pachete de măsuri de stimulare economică pentru IMM-uri, devenind inclusiv partener de implementare în Programul InvestEU 2021-2027, acreditare care conferă FNGCIMM dreptul de a gestiona în mod direct instrumente financiare finanţate din Programele Operaţionale 2021-2027 ale României.

"La moment aniversar FNGCIMM mulţumeşte pentru încredere şi loialitate partenerilor şi clienţilor săi, finanţatori şi IMM-uri, fără de care nu ar fi reuşit să sprijine dezvoltarea activităţii pentru zeci de mii de IMM-uri şi achiziţia unei locuinţe pentru sute de mii de familii beneficiare ale programului 'Prima/Noua Casă'", se mai spune în comunicat.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

Instituţia deţine o poziţie importantă în conducerea Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Garantare- AECM prin alegerea directorului general, Dumitru Nancu în funcţia de vicepreşedinte al prestigioasei asociaţii.

Fondul instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

FNGCIMM SA - IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanţia FNGCIMM SA - IFN este cea mai lichidă garanţie, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, faţă de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.