Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forest Gump a ajuns în Piața Universității, iar protestatarii îl așteptau pe Președintele României

Mulțimea se agita, electrizată, în jurul lui. În mijlocul unui cerc de protecție,  

Forest Gump pășea zâmbitor, ciudat de zâmbitor. SPP-iștii erau disperați.”Faceți loc, trece președintele, vă rog!” se auzea într-o portavoce. Zâmbetul de diamant al lui Forest Gump șerpuia printre urletele protestatarilor. 
”Domnule președinte, vreți o portavoce să vorbiți? Vorbiți, domnule președinte” răsunau și întrebările și îndemnurile disperate ale oamenilor, semn că dialogul fusese evacuat din zonă. ”El vorbește cu televiziunile” se aude o voce dezamăgită.
Apoi, corul protestatarilor își găsește cadența ”de-mi-sia! de-mi-sia!”. Forest Gump nu mai înțelege ce se întâmplă. Ochii lui mici și sticloși caută privirile spp-iștilor. Sunt singurele insule de stabilitate. Băieții au mai jucat în filmul ăsta, Băsescu era un obișnuit al mulțimilor. Dar și cercul spp-ului se strângea pe costumul lui. 
”Vorbiți cu noi! Vorbiți cu noi!” strigă disperată vocea din megafon. Forest Gump continuă să calce printr-o piață exasperată de tăcerile de pînă acum ale politicienilor. 
Zâmbetul său, puțin exotic pentru o demonstrație ridicată pe cadavrele a 46 de tineri, continuă să fie imperturbabil.
”Vrem 300, nu 600” este scandarea pe care se așterne ceva consens și este auzită cel mai bine. Forest Gump continuă să pășească printre protestatari. Deodată, o voce încărcată de disperare sfășie noaptea ”ieși afară din piață, băh nenorocitule!” dar asta nu poate să tulbure marșul triumfal al campionului. SPP-iștii simt presiunea și împing cercul spre ieșire. Aghiotantul lui are 20 de ani de experiență. A lucrat cu Ion Iliescu în ambele mandate și cu Băsescu în ambele mandate. N-ar avea o problemă să-și evacueze demnitarul din vreo piață. Dar mulțimea e ciudată, are o irascibilitate asimetrică. ”Ieși afară din piață băh! Pleacă acasă!„ se aude un urlet nou. Dar zâmbetul de papă concesiv rezistă oricăror bruiaje. Un protestatar se apropie și Iohannis pare că vorbește cu el. Deodată, piața își recapătă avântul .”HUUUUOOO!” se aud multe strigăte apăsate măturând noaptea. Ostilitatea lor îi convinge pe spp-iști că trebuie să iasă. ”Nu fugiți! Nu fugiți!” este răspunsul mulțimii. Mașina devine singurul colac de salvare al lumii. Și Forest Gump face ultima forțare: discută cu un protestatar. ”Liniște că vorbește mutu” se aude în piață. Finalul discuției echivalează cu linia de sosire. Campionul dialogurilor neacordate a ajuns la mașină. În urma lui, protestatarii continuă să ceară portavoce, semn că dialogul maselor cu idolul lor suferea groaznic.
Dar zâmbetul de arlechin rezistate examenului...De azi, Forest Gump s-a instalat la Cotroceni. ”E nevoie de o schimbare de paradigmă în politică...”

sursa:http://www.evz.ro/ce-nu-v-au-aratat-televiziunile-vizita-lui-klaus-iohannis-in-piata-universitatii-imagini-needitate-vorbiti-cu-noi-vrem-300-nu-600-o-noua-constitutiecoruptia-ucide-au-strigat-oamenii.html

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.