Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forta Națională atrage atenția asupra unei ABERAȚII: De ce la păcănele e voie cu sala închisă și în aer liber nu ai voie o miuță?

captura youtube
fotbal teren sintetic

Forța Națională denunță o aberație care se întâmplă în aceste zile și a fost trecută în actele oficiale. Într-o sală de păcănele (jocuri de noroc) este voie să se stea în spațiu închis fără nici o problemă mai multe persoane, dar în aer liber nu se poate juca de ex. o miuță. Este valabil și pentru alte jocuri de echipă (baschet, tenis de câmp, volei, tenis de masă...) pe care de obicei românii le joacă pe terenuri sintetice. Totul intră în contradicție flagrantă însă cu prioritățile anunțate de Guvern în ce privește dezvoltarea sportului de masă:

Vezi și: Teodorovici, iniţiatorul legii de supraimpozitare a pensiilor, anunţ ŞOC: 'Va cădea la Curtea Constituțională'

”Fotbalul cu prietenii este cel mai practicat sport de masǎ ȋn ţarǎ. Nu doar ȋn România, ci probabil ȋn orice ţarǎ din lume. Fotbalul cu prietenii este practicat de oameni simpli, amatori, nu sportivi amatori, ci cetǎţeni care ȋncearcǎ sǎ-şi ȋmbunǎtǎţeascǎ sǎnǎtatea fǎcând  o orǎ-douǎ de mişcare, ȋmpreunǎ cu persoane cu care ȋmpǎrtǎşesc aceleaşi valori, aceleaşi griji şi nevoi, aceleaşi mici şi nevinovate plǎceri.

Ȋn România, din totalul practicanţilor de sport cu prietenii, de sport de dupǎ serviciu, aproximativ 70% practicǎ fotbalul pe teren sintetic, restul de 30% practicǎ baschet, tenis de câmp, volei, tenis de masǎ, etc.

De pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului aflǎm cǎ „Prioritățile asumate public de către Ministrul Tineretului și Sportului țin de dezvoltarea sportului de masǎ”. Totodatǎ, ȋn anexa 2 din Ordinul 619/2020 al  Ministrului „ SPORTULUI” din România „liberalǎ” de astǎzi, aflǎm cǎ „Este permisă practicarea tuturor sporturilor individuale în aer liber”. Fotbalul cu preitenii nu este un sport individual, sintagma „cu prietenii” presupune cǎ acest sport este unul „de echipǎ”. Ȋn anexa 3, acelaşi ministru decreteazǎ pentru noi, muritorii de rând, cǎ sportul de echipǎ este atributul exclusiv al sportului de performanţǎ sau ȋn traducere liberǎ sportul de echipǎ nu poate fi practicat de cǎtre amatori, ci doar de cǎtre sportivii legitimaţi la un club sportiv. Ȋn concluzie, „fotbalul cu prietenii” nu existǎ, la fel cum nu existǎ nicio legǎturǎ a ministrului cu logica şi cu atât mai puţin cu activitatea ministerului. Cu alte cuvinte, cei peste 500.000 de practicanţi sǎptǎmânal ai „fotbalului cu prietenii” pot sǎ afirme liniştiţi: GHINION!

Tot la anexa 2 aflǎm cǎ „este permisă pentru practicanţii tuturor sporturilor pregătirea fizică generală în aer liber în regim individual, în grupuri de maximum 6 persoane care nu locuiesc împreună (stretching, elemente din şcoala alergării, exerciţii de echilibru şi orientare spaţială din gimnastică, exerciţii cu propria greutate, exerciţii de tehnică şi tactică individuală prin reprezentare mentală a adversarului sau a unei situaţii specifice de luptă/joc, execuţia tehnică/tactică de tip box cu umbra, exersarea fără minge a tehnicilor de joc etc.” Prin urmare, avem un ministru al sportului care a visat sǎ fie boxer, fapt pentru care considerǎ drept sport amator „boxul cu umbra” şi „reprezentarea mentalǎ a adversarului”. Clar, fotbalul cu prietenii nu se ȋncadreazǎ la sport individual. Nu poţi juca nici fǎrǎ minge, nici cu umbra, nici reprezentând mental adversarul şi nici exersând cu propria greutate.

Revenind la anexa 3 care reglementeazǎ sporturile de echipǎ ȋn aer liber, aflǎm cǎ aceasta face referire exclusiv la antrenamente, cantonamente şi la sportul de performanţǎ. Totuşi, „este permisǎ reluarea antrenamentelor colective în aer liber, în grupuri de maximum 6 persoane care nu locuiesc împreună. În cazul sportivilor de performanţă/profesionişti, dacă pentru desfăşurarea antrenamentului este nevoie de participarea a mai mult de 6 sportivi în acelaşi timp, antrenamentele trebuie să se desfăşoare în regim închis, de cantonament”. Deci dacǎ sportivii nu sunt de performanţǎ, pot juca fotbal pe un teren de 1000 mp, ȋn echipe de maxim 3 persoane, inclusiv portarul.

Ȋn concluzie, este foarte „safe” ȋn lupta cu COVIDU’ sǎ umpli o salǎ ȋnchisǎ de pǎcǎnele, dar nu e deloc „safe” ȋn lupta cu COVIDU’ sǎ joci o miuţǎ cu prietenii, 6 contra 6, pe un teren ȋn aer liber de 1000 mp. GHINION!

PS; Acest articol a fost elaborat de Forţa Naţionalǎ ca urmare a zecilor de sesizǎri primite din partea antreprenorilor care activeazǎ ȋn domeniul bazelor sportive ȋn aer liber şi a sutelor de sesizǎri primite din partea cetǎţenilor care vor sǎ-şi ȋmbunǎtǎţeascǎ sǎnǎtatea fǎcând  mişcare ȋn aer liber ȋmpreunǎ cu prietenii.”, se spune în comunicatul Forței Naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.