Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV. Vacantele finantatorului UNPR: Ministri, afaceristi, bancheri, sampanie si yachturi

Tiberiu Urdareanu e unul dintre aceia aflati in permanenta la limita dintre politica si afaceri. Sau, mai direct spus, la intersectia dintre politica, afaceri si servicii. Caci maiorul Urdareanu, fiul generalului Tiberiu S. Urdareanu – un personaj controversat al evenimentelor din 1989 – a prosperat din afaceri, din afacerile cu statul, si a cochetat in permanenta cu cate un partid politic. Considerat omul PSD in anii 2000, Urdareanu a devenit PD-ist atunci cand a fost nevoie si UNPR-ist, cand Gabriel Oprea a inceput sa conteze. In fapt, Tiberiu Urdareanu, omul care a derulat zeci de contracte cu Bancorex, Ministerul Apararii, Primaria Bucuresti, Romtehnica, Petrom sau Metrorex, se prezinta drept omul sistemului.

In partidul condus de Gabriel Oprea, Tiberiu Urdareanu si Nicolae Niro Dumitru joaca roluri esentiale. Alaturi de familia Ciuclea, conectata la banii publici ai Sectorului 2 prin Supercom, Urdareanu si Niro sunt principalii sponsori ai UNPR.

Astfel, cand Anticoruptia si Antifrauda au decis ca Tiberiu Urdareanu trebuie retinut pentru dare de mita, iar complexul Dragonul Rosu al lui Nicolae Dumitru trebuie cercetat zilnic pentru evaziune fiscala, de fapt, sistemul i-a transmis vicepremierului Oprea ca e pe cont propriu.

Sa credem ca Tiberiu Urdareanu ar fi descoperit recent practica darii de mita pentru obtinerea contractelor cu autoritatile publice locale, cand maiorul a devenit milionar din contractele cu statul, e ridicol. Cel putin la fel de ridicol ca ideea ca ANAF ar fi inteles abia acum, in 2015, ca in chinatown-ul Dragonul Rosu se practica evaziunea fiscala. Insa, abia acum, in 2015, generalul Oprea ar putea fi decuplat financiar din sistem.

Sigur, acesta nu e neaparat sfarsitul pentru Tiberiu Urdareanu. Poate fi oricand recuperat de un alt partid, nu? Investitia statului in imperiul UTI a fost enorma, iar Urdareanu poate redeveni util „sistemului”.

Cu toate acestea, uitandu-ma la pozele din vacanta petrecuta de domnul Urdareanu la hotelul Tahiti Beach din Saint-Tropez, acum cateva veri, mi-e greu sa mai zaresc vreun om politic cu viitor: domnii Berceanu, Videanu, Ionescu (cuscrul domnului Basescu) si – sper sa nu ma insel, dar ceafa il tradeaza –Burduja (fost vicepresedinte Bancorex) par mai degraba de domeniul trecutului.

Motiv pentru care cred ca si domnul maior (r) Urdareanu ar putea sa li se alature curand, lasand UNPR cu un milionar in minus.

content-image

content-image

content-image

Un articol de Razvan Zamfir, jurnalist.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.