Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fregată hi-tech construită de Naval Group, livrată Marinei Franceze în timp record

Naval Group
Fregata Naval nava militara

Marina franceză a sărbătorit finalizarea construcției celei de-a șasea fregate FREMM Normandie, pe 25 iunie, la șantierul din Lorient al Naval Group. Nava a fost livrată într-un timp record de 40 de luni, se arată într-un comunicat al companiei franceze, care a anunțat că pregătește fabricarea fregatelor FREMM cu capabilități consolidate de luptă și a fregatei de apărare și intervenție (FID), primele nave de război complet digitalizate.

Florence Parly, ministrul francez al Forțelor Armate, a efectuat alături de Hervé Guillou, CEO al Grupului Naval, și amiralul Christophe Prazuck, șeful Statului Major al Marinei Franceze, o scurtă vizită la bordul fregatei Normandie.

content-image

“Odată cu finalizarea modelului FREMM Normandie, Naval Group și-a îndeplinit angajamentul. Acest succes industrial și tehnic, care reprezintă mai mult de 2,5 milioane de ore de lucru, ne încurajează să continuăm îndeplinirea misiunii noastre în serviciul clienților noștri naționali și internaționali. Acest proiect demonstrează încă o dată capacitatea firmei de a-și respecta angajamentele în ceea ce privește costurile, termenele și performanța”, a declarat Hervé Guillou, CEO al Naval Group.

content-image

În România, gigantul francez Naval Group este asociat cu Șantierul Naval Constanța (SNC) în cadrul programului de cooperare industrială care vizează construcția celor patru corvete scoase la licitație de Ministerul Apărării Naționale pentru dotarea Forțelor Navale Române. Naval Group are în prezent contracte în derulare pentru furnizarea de corvete Gowind 2500 pentru Malaezia, Egipt și Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, Australia a selectat Naval Group pentru construcția de submarine în cadrul unui contract istoric de peste 34 de miliarde de dolari. Belgia a ales un consorțiu condus de Naval Group pentru construirea a 12 vânătoare de mine pentru forțele navale ale Belgiei și Olandei.

Oferta Naval Group către România se bazează pe un parteneriat puternic și local cu partenerul român, Șantierul Naval Constanta.

Potrivit oficialilor companiei franceze, „Naval Group este o companie care își îndeplinește întotdeauna angajamentele față de partenerii săi. Suntem hotărâți să sprijinim oferta pe care am facut-o. Se bazează pe o soluție tehnică care satisface perfect nevoile operaționale ale Marinei Române, precum și o cooperare industrială care creează locuri de muncă cu valoare adăugată ridicată pe termen lung”.

Oferta Naval Group - SNC este un proiect economic major, de cooperare industrială, care va face posibil nu doar ca Forțele Navale Române să dispună de cea mai avansată tehnologie pentru lupta pe mare, ci va face posibil, de asemenea, și un transfer real de tehnologie de ultimă generație către partenerul roman, disponibil pe termen lung pentru nevoile Forțelor Navale.

Potrivit directorului general al Șantierului Naval Constanța, Radu Rusen, SNC se distinge prin capacitatea de a oferi Marinei Române pachetul complet de servicii și a dovedit, grație colaborării de lungă durată cu Forțele Navale, că este un partener solid.

"SNC este o companie cu capital integral românesc, nu o simplă sucursală a unei companii străine care primește comenzi pe bucăți, și are capacitatea de a realiza un proiect complet, de la faza de design până la faza de recepție și verificare. Alegerea unei companii solide și cu tradiție din România asigură o participare directă și activă, nu o reduce la statutul de simplă fabrică de producție, în calitate de subcontractor al partenerului extern, căruia să i se subordoneze complet. Realizarea transferului de tehnologie de varf este absolut esențială și creează premisele unei dezvoltări reale a industriei de construcții militare în România, în care toate procesele de business, de la cele decizionale, la cele de proiectare și inginerie tehnologică, aprovizionare materiale și achiziții echipamente, management de proiect și producție, calitate și testare pâna la livrare, sunt realizate în totalitate pe teritoriul României", a declarat Radu Rusen, directorul general al Șantierului Naval Constanța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.