Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frontex se aşteaptă anul acesta la acelaşi număr de migranţi via Libia ca şi anul trecut

Libia

Uniunea Europeană ar trebui să se aştepte în acest an la acelaşi număr de migranţi care vor traversa Marea Mediterană din Libia ca şi anul trecut, atunci când un număr record de migranţi au debarcat în Italia, a declarat miercuri şeful Agenţiei europene de frontieră şi pază de coastă (Frontex), Fabrice Leggeri, relatează Reuters. Circa 1,6 milioane de refugiaţi şi migranţi au ajuns în Europa traversând Mediterana în 2014-2016 şi principalul traseu al migranţilor este în prezent de la ţărmurile Libiei până în Italia.

'A existat o creştere cu 17% anul trecut, aşa că au existat circa 181.000 de migranţi ilegali care au trecut frontiera din Libia...Trebuie să fim pregătiţi să ne confruntăm cu acelaşi număr' anul acesta, a mai spus Fabrice Leggeri. 'În 2016, 2015 şi 2014, au fost mai mult de 150.000 de migranţi ilegali proveniţi din Libia', a spus el.

Uniunea Europeană, copleşită de sosirile migranţilor şi confruntată cu lupte interne asupra modului de gestionare a acestei situaţii, şi-a intensificat eforturile pentru a reduce numărul persoanelor care folosesc bărci ale contrabandiştilor pentru a ajunge pe bătrânul continent. Aceste eforturi includ şi ajutorul oferit de guvernul libian de la Tripoli sprijinit de ONU, eforturi pentru stimularea expulzării persoanelor cărora li se refuză cererea de azil şi colaborarea cu statele africane de-a lungul traseelor folosite de migranţi pentru a se asigura că un număr cât mai mic de persoane sunt lăsate să treacă, anunţă Agerpres.

'Sper că 2017 va marca începutul unei schimbări, al unui impact pozitiv al măsurilor alternative; însă acestea sunt măsuri care necesită timp', a adăugat Leggeri. Uniunea Europeană afirmă că aproximativ 70% dintre persoanele care vin din Africa via Libia nu fug din calea conflictelor sau a regimurilor opresive şi prin urmare este puţin probabil să obţină azil. Ei sunt consideraţi migranţi economici şi UE doreşte să-i expulzeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.