Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Ruse a cedat fizic și a pierdut marea finală de la Palermo

pro sport
Elena-Gabriela Ruse,

Elena-Gabriela Ruse, locul 137 WTA, venită din calificări, a fost învinsă, duminică, în finala turneului de categorie WTA 250 de la Palermo, de americanca Danielle Collins, locul 44 WTA şi cap de serie numărul 1.

Collins s-a impus, cu scorul de 6-4, 6-2, după un meci care a durat o oră şi 50 de minute, informează News.ro.

Ruse a început bine partida şi, după mai multe ghemuri în care cele două jucătoare nu şi-au fructificat serviciul, românca a condus cu 4-2. Din acel moment, americanca şi-a reglat serviciul, a jucat foarte bine şi a câştigat cinci ghemuri la rând. După primele patru şi după 53 de minute, Collins a luat primul set, cu 6-4.

La scorul de 2-2, 15-0, pe serviciul lui Collins, în setul al doilea, Gabrielei Ruse i s-a făcut rău şi a cerut intervenţia echipei medicale. Ea a primit asistenţă mai multe minute şi apoi a reluat întâlnirea.

La 3-2, jucătoarea americană de 27 de ani a rupt echilibrul setului cu un break obţinut după un ghem lung. Deşi Ruse a luptat să se menţină în meci, diferenţa de condiţie fizică a înclinat soarta finalei în favoarea sportivei din SUA, care a obţinut primul ei trofeu de categorie WTA 250, după 6-2 în al doilea set.

Câştigătoarea turneului primeşte un premiu de 23.548 de euro şi 280 de puncte, iar învinsa, 13.224 de euro şi 198 de puncte WTA.

După a doua finală consecutivă jucată (la 11 iulie, s-a impus în ultimul act la Hamburg, venind tot din calificări, unde a câştigat primul ei trofeu), Ruse va urca pe locul 105 WTA, cel mai bun din carieră. De la începutul lunii iulie, jucătoarea română de 23 de ani a urcat de pe locul 198 pe locul 105.

Collins va urca şi ea după acest turneu, până pe locul 35 WTA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.