Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Buhnici ar fi îngrozit: Guvernul Spaniei lansează campania pentru femei cu 'vergeturi la plajă'

spania campanie

Spania nu ţine cont de vergeturi. Ministerul spaniol al Egalităţii a lansat o campanie de vară pentru a încuraja femeile îngrijorate de felul în care arată corpul lor să meargă la plajă.

Şefa Institutului Femeilor, Antonia Morillas, a declarat că aşteptările fizice afectează nu numai stima de sine a femeilor, ci le neagă şi drepturile, relatează BBC, informează Mediafax.

Ilustraţia campaniei, care reprezintă cinci femei care se relaxează pe plajă, prezintă, de asemenea, o femeie topless după o mastectomie.

Institutul, care se află în spatele iniţiativei, a declarat că aceasta este o încercare de a arăta că toate corpurile sunt valide pentru a merge la plajă.

Cu toate acestea, femeile ar trebui să se bucure de vară, oriunde şi cu oricine doresc, se arată în anunţ: "Astăzi închinăm pentru o vară pentru toţi, fără stereotipuri şi violenţă estetică împotriva corpurilor noastre".

Însă nu toată lumea a fost impresionată de campanie.

Unii s-au întrebat dacă nu cumva ar trebui extinsă pentru a include şi bărbaţii fără aşa-numitele corpuri standard, în timp ce liderul de stânga Cayo Lara a declarat că această campanie a fost culmea absurdităţii, încercând să "creeze o problemă acolo unde nu există".

Ministrul adjunct al Egalităţii, Ángela Rodríguez Pam, a postat pe Twitter un mesaj pentru bărbaţii care credeau că femeile nu au nevoie de permisiunea ministerului pentru a merge la plajă: "Bineînţeles că mergem, dar ne asumăm că ne vom atrage ura pentru că arătăm un corp care nu este standard".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.