Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia a fost CONDAMNATĂ la CEDO / FOTO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat joi statul grec pentru că nu a protejat 42 de imigranţi din Bangladesh de o situaţie de trafic de fiinţe umane, în timp ce aceştia erau angajaţi drept culegători de zmeură, transmite AFP, potrivit agerpres.

CEDO a stabilit că statul elen nu şi-a respectat obligaţia de a preveni o situaţie de trafic de persoane, de a proteja victimele, de a ancheta cu eficienţă infracţiunile comise şi de a-i pedepsi pe vinovaţi.

ATAC terorist DEJUCAT în Veneţia. Jihadiştii aveau de gând să arunce în aer un monument celebru

În Grecia cazul a fost supranumit al 'zmeurei însângerate' şi a suscitat o dezbatere politică aprinsă cu privire la situaţia extrem de dificilă a migranţilor, într-o ţară criticată pentru impunitatea de care se bucură cei care comit violenţe xenofobe.

Curtea de la Starsbourg a fost sesizată de 42 de imigranţi din Bangladesh, care au fost recrutaţi pentru a culege zmeură la o fermă din Manolada, unde angajatorii îi obligau să lucreze în condiţii fizice extreme, sub controlul unor gardieni înarmaţi, şi îi cazau în colibe fără apă curentă.

content-image

Atunci când muncitorii sezonieri, majoritatea din Bangladesh, au cerut plata salariilor restante, un paznic a deschis focul, rănind 30 de oameni. Paznicul, un şef de echipă şi cei doi angajatori au fost trimişi în judecată în Grecia, dar au fost achitaţi de acuzaţia de trafic de persoane.

Gardianul şi unul din patroni au fost totuşi condamnaţi la pedepse cu închisoarea, însă acestea au fost ulterior convertite în sancţiuni pecuniare.

Cum a comentat presa europeană declanşarea Brexit-ului - FOTO/VIDEO

CEDO a considerat că instanţele elene au interpretate noţiunea de trafic de persoane într-un mod foarte restrictiv, asimilând-o aproape cu cea de servitute.

Curtea cu juraţi din Grecia considerase că muncitorii agricoli erau liberi să părăsească ferma.

''Libertatea de mişcare nu este o condiţie sine qua non pentru a califica o situaţie drept muncă forţată sau chiar drept trafic de persoane'', a reamintit joi CEDO.

Statul grec va trebui să plătească 16.000 de euro fiecărui reclamant care a participat la procedura în faţa Curţii cu juraţi şi câte 12.000 de euro celorlalţi petenţi.

Ziua Unirii cu România provoacă tensiuni în parlamentul de la Chişinău

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.