Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul anunță măsuri în cazul româncei lăsată de statul Finlandez fără copii

Inquam Photos / Octav Ganea
andreea pastarnac

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a declarat, duminică, referindu-se la cazul Cameliei Smicală, că la nivelul comitetului interministerial care gestionează acest subiect se încearcă trimiterea în Finlanda a unor experţi de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului care să intre în dialog cu specialiştii finlandezi. 

"În ultimele zile am avut un dialog extrem de intensificat cu colegii noştri de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului şi încercăm, la nivelul comitetului interministerial, să trimitem experţi din România care, conform legii pot să intre în legătură cu cei doi minori, cu familia şi în felul acesta să intensificăm dialogul la nivel de experţi care, într-adevăr, poate să aducă beneficii reale în ceea ce priveşte soluţionarea cazului", a declarat ministrul, potrivit Agerpres.

Vezi și: Numire controversată și pe șest la Garda Națională de Mediu. Tăriceanu s-a reevaluat

Ea a adăugat că se doreşte ca această măsură să fie pusă în aplicare "cât mai curând". 

"Aşteptăm săptămâna viitoare să avem încă o dată o întrunire în format restrâns a comitetului interministerial, cu participarea colegilor noştri de la Ministerul de Interne, Ministerul Muncii şi cel al Afacerilor Externe, tocmai pentru a avea o dată care să fie cât mai curând posibil", a mai spus Păstîrnac. 

Doctoriţa Camelia Smicală din Piatra Neamţ, stabilită de 12 ani în Finlanda, a fost condamnată la şase luni de arest pentru defăimarea autorităţilor atunci când executorii judecătoreşti i-au luat copiii. Aceasta a fost acuzată că i-ar fi defăimat pe executorii judecătoreşti care au intervenit în forţă, în urmă cu doi ani, pentru a-i prelua copiii. Românca este mama a doi copii de 11 şi, respectiv, 10 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.