Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul dă undă verde împușcării a 4 urși bruni

stirileprotv.ro
urs brun

Un număr de 4 urși bruni din Harghita, Sibiu și Bistrița-Năsăud vor putea fi „recoltați” până pe 15 iulie, prin derogare de la lege, potrivit unor acte apărute miercuri în Monitorul Oficial. „Recoltare” este cuvântul folosit de autorități pentru uciderea prin împușcare a urșilor. Decizia vine în contextul în care numărul atacurile de urs s-a înmulțit în ultima perioadă.

Patru ordine privind aprobarea derogării pentru unele specii de animale sălbatice, semnate de secretarul de stat Robert-Eugen Szép din Ministerul Mediului, au fost publicate în Monitorul Oficial.

Ordinele prevăd:

  • Recoltarea unui exemplar din specia urs brun de pe raza fondului cinegetic nr. 39 Marpod, județul Sibiu. Recoltarea se realizează numai de către Asociația de Vânătoare și Pescuit Silva Marpod
  • Recoltarea unui exemplar din specia urs brun de pe raza fondului cinegetic nr. 43 Dealu, județul Harghita. Recoltarea se realizează numai de către Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi „GORDON”
  • Recoltarea unui exemplar din specia urs brun de pe raza fondului cinegetic nr. 34 Mălin, județul Bistrița-Năsăud. Recoltarea se realizează numai de către Asociația de Vânătoare Ardealul
  • Recoltarea unui exemplar din specia urs brun de pe raza fondului cinegetic nr. 36 Szencsed, județul Harghita. Recoltarea se realizează numai de către Asociația de Vânătoare și Pescuit Sportiv Zetelaka Es Tarsai,

Cele patru derogări se stabilesc „pentru 20 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, dar nu mai târziu de 15 iulie 2021”

Exemplarul din specia urs brun va fi recoltat numai după ce a fost identificat și atent monitorizat, se mai arată în actele publicate.

Citește și:

Cei doi bărbaţi atacați de urs în Harghita sunt în stare stabilă, la SJU Miercurea Ciuc

Activiștii de mediu se revoltă − petiție pentru demiterea ministrului Tanczos Barna

FOTO - O ursoaică cu 3 pui a devastat garajul primarului din Băile Tușnad / Edilul: Trăim cu urșii, nu e normal .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.