Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Ponta a investit cu 40% mai puțin în primele 4 luni din acest an și eșuează din nou în atragerea banilor europeni

executie bug aprilie 2014
Investițiile s-au redus cu aproape 40% în primele 4 luni din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut. Guvernul Ponta a investit în primul trimestru din acest an 5,9 miliarde lei. Anul trecut, în aceeași perioadă, a investit 9,7 miliarde lei. Sumele primite de la UE au scăzut cu peste 18%. Unde este promisiunea unui buget bazat pe investiții? În minciunile electorale cu care păcălește românii și în acest an. Execuția bugetară la 4 luni atestă erorile guvernării Ponta (vezi Tabel 1):
  1.  Veniturile din  impozitul pe salarii și venituri au scăzut cu 2,1% față de aceeași lună a anului anterior, deși baza de impozitarea fost lărgită.
  2.  Veniturile nefiscale au scăzut cu 10,7% în aceeași perioadă.
  3.  Sumele primite de la UE sunt cu peste 18% mai mici decât cele încasate în primele 4 luni ale anului trecut. Guvernul Ponta nu a învățat să atragă bani europeni nici după doi ani de când se află la guvernare.
  4. Cheltuielile cu bunurile și serviciile au crescut cu 7,3% în primele 4 luni din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut.
  executie bug aprilie 2014

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.