Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Horia Andreescu va dirija concertul de deschidere al Festivalului Musica Kronstadt 2018

Wikipedia
Horia Andreescu

Horia Andreescu va dirija concertul de deschidere al Festivalului Musica Kronstadt 2018 - România 100 de la Brașov, duminică, de la ora 17.00, la Biserica Neagră, unde vor putea fi ascultate lucrări de George Enescu, Bela Bartok și Dan Dediu, "compozitor în rezidență" al evenimentului.

Dirijorul Horia Andreescu a pregătit pentru concertul de deschidere al Festivalului Musica Kronstadt 2018 de la Brașov, "Dixtuorul" de George Enescu, "Șase dansuri românești" de Bela Bartok și octetul "Vertiges de la Lontaneite" op.18 de Dan Dediu, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Andreescu va conduce și un al doilea concert, care va avea loc pe 6 august, de la ora 17.00, în spațiul Bastionului Țesătorilor, la pupitrul Orchestrei Musica Kronstadt, compusă din cursanții participanți la Academia de la Brașov, cărora li se alătură profesorii care i-au îndrumat. Profesorii-elevi din orchestra de suflători Musica Kronstadt au un concert și în programul zilei de 8 august, condusă de Emil Vișenescu, dirijor aflat la debut și profesor în cadrul cursului.

Ediția a V-a a Festivalului Internaţional "Musica Kronstadt" este dedicată Centenarului Marii Uniri. Manifestarea aduce la Brașov, în calitate de profesori, muzicieni de elită de la Duisburger Philharmoniker, Filarmonica "George Enescu", SWR Stuttgart, Conservatorul Giuseppe Verdi din Milano, Ansamblul de Muzică Contemporană din Berlin și de la Opera Brașov, în perioada 2 - 9 august.

Festivalul oferă publicului brașovean opt concerte cu intrarea liberă, o Academie de Vară, ce presupune masterclass-uri pentru instrumentele de suflat (oboi, clarinet, fagot, corn), cursuri de corepetiție, de muzică de cameră, ansambluri orchestrale de suflători, destinate unui număr de aproximativ 50 de cursanți din România.

Horia Andreescu a dirijat, de-a lungul timpului, ansambluri de excepție, precum Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Capela de Stat din Berlin, Opera Comică din Berlin, Orchestra Simfonică din Londra, Filarmonica Regală din Londra, Orchestra Națională a Rusiei, Orchestra Simfonică BBC Scotland, orchestrele simfonice din Viena, Ierusalim, Rejkjavik, Alabama și Taipei, orchestrele radio din Viena, Leipzig, Hamburg, Köln, Copenhaga, Madrid, Katowice, Sofia și Ljubljana, cele trei ansambluri ale Radioului Olandez, orchestrele filarmonice din Amsterdam, Stuttgart, Budapesta, Johannesburg și Nagoya, orchestrele de cameră din Israel și Olanda, Orchestra Arenei din Verona, Collegium Musicum Copenhaga și ansamblul Modern din Frankfurt. Este dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu" din București, orchestră pe care a dirijat-o prima oară în anul 1987, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.