Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ikea cumpără aproape 4.400 de hectare de pădure în Georgia, pentru a proteja ecosistemul de dezvoltatori

ikea

Un grup de investiţii, Ingka Group, care deţine şi oprează magazine ale gigantului suedez Ikea în Statele Unite a achiziţionat terenuri forestiere în sud-estul statului american Georgia, petru a proteja acest ecosismtem de dezvoltatori, relatează CNN.

Ingka Group a achiziţionat 4.386 de hectare de pământ lângă bazinul râului Altamaha, anunţa compania la 14 ianuarie, potrivit news.ro.

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii

”Credem cu advărat că este posibil un management responsabil al pădurii, şi avem o mare parte de responsabilitate faţă de pâmântul pe care-l deţinem - şi prin extindere faţă de planetă - de a reface pădurile şi de a planta mai mult decât recoltăm”, declară pentru CNN directorul Ingka Investments Krister Mattsson.

”Conservarea naturii este importantă în toate proprietăţile noastre. În această investiţie în Georgia este important în primul rând ca terenul să nu fie fărâmiţat în parcele mici şi să rămână pentru totdeauna un teren forestier”, declară el.

Pe acest teren, achiziţionat de la organizaţia conservatoare nonprofit The Conservation Fund, trăiesc peste 350 de specii de aninale şi de plante sălbatce - inclusiv pinul mlaştinii şi ţestoasa georgiană -, în prezent protejate.

Înaintea migraţiei europene în America de Nord, păduri de pin de mlaştină acopereau peste 36.421.707 de hectare din sudul Virginiei în Florida şi în vestul Texasului. În Georgia, acest pin domina în jumătatea de sud a statului.

Mai puţin de 4% din această pădure a mai rămas, din cauza defrişării terenului în vederea dezvoltării şi agriculturii şi a trecerii la exploatarea forestieră, potrivit US Fish and Wildlife Service.

Economiile locale care au la bază lemnul vor fi susţinute în continuare, a anunţat Mattsson, iar publicul va continua să aibă acces la cea mai mare parte a terenului în scopuri recreative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.