Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMM Invest înregistrează 60.000 de garanţii acordate în doi ani, în valoare de 33 miliarde lei

FNGC
IMM invest FNGC

IMM Invest înregistrează 60.000 de garanţii acordate, în valoare de 33 miliarde lei, care au susţinut credite de 40 de miliarde lei, arată bilanţul celor doi ani de implementare, publicat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN), potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, în urma acestei injecţii de capital în economie, un milion de locuri de muncă au fost salvate.

"În data de 30 iunie 2022, FNGCIMM a închis cu succes Programul IMM Invest România - cel mai mare program dedicat IMM - urilor din ultimii 30 de ani. Toate solicitările de garantare de către IMM-uri şi înregistrate în portalul www.imminvest.ro au fost soluţionate până la ora 19:00 a ultimei zile de valabilitate a programului, gradul de absorbţie a plafoanelor de garantare alocate în anul 2022 fiind de 120%", se menţionează în comunicat.

IMM Invest România a fost principalul program guvernamental lansat încă de la debutul pandemiei Covid-19, în data de 24 aprilie 2020, fiind dedicat întreprinderilor mici şi mijlocii pentru a le asigura accesul la credite bancare cu garanţii de stat şi costuri de finanţare subvenţionate.

Bilanţul celor doi ani de implementare a IMM Invest înregistrează 60.000 de garanţii acordate, în valoare de 33 miliarde lei, care au susţinut credite de 40 de miliarde, precizează sursa citată.

"Prin publicarea în Monitorul Oficial, în data de 1 iulie 2022 a OUG. 99/2022, pentru aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus şi a componentelor acesteia - IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Innovation şi Rural Invest, parteneriatul dintre Guvernul României, FNGCIMM, IMM-uri şi întregul sistem financiar - bancar va continua, în vederea finanţării economiei şi a mediului antreprenorial în circumstanţele excepţionale create de manifestarea la nivel global a efectelor generate de criza provocată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei", se menţionează în comunicat.

Noul program IMM Invest Plus urmează să fie lansat în data de 1 august 2022 şi va rămâne deschis, conform prevederilor Cadrului temporar pentru acordarea ajutoarelor de stat, până în data de 31 decembrie 2022.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCÎMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Garanţia FNGCIMM SA - IFN este de maximum 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar, şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

FNGCIMM SA - IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanţia FNGCIMM SA - IFN este cea mai lichidă garanţie, plătibilă în maximum 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, faţă de minimum 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

FNGCIMM SA - IFN asigură o acoperire teritorială naţională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele 3 sucursale, 2 reprezentante şi 3 filiale.

În baza apartenenţei sale la AECM (Asociaţia Europeană a Instituţiilor de Garantare - asociaţie ce reuneşte 47 de fonduri de garantare mutuale, private şi publice, bănci de dezvoltare şi fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum şi din Turcia, Şerbia, Bosnia şi Herzegovina, Federaţia Rusă şi Kosovo), FNGCIMM funcţionează după reguli şi principii europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.