Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

In ce afaceri sunt implicati prezidentiabilii si cat de profitabile sunt ele

candidati

Majoritatea candidatilor la alegerile prezidentiabile sunt implicati in afaceri, care mai de care mai profitabile. Acestea sunt in domenii diverse cum ar fi comertul, agricultura, hotelui, media si chiar moda.

Elena Udrea nu reuseste sa isi intreaca contracandidatii in sondaje, dar cu certitudine ii intrece pe multi dintre ei la capitolul afaceri.

Ea infiintat in 2013 patru firme. De notorietate este firma Agro Green Nana care se ocupa de controversatele terenuri de la Nana. Afacerea presupune cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase si oleaginoase. Terenurile cuprind 400.000 mp. Din nefericire pentru Udrea, compania a inregistrat o pierdere de peste 100.000 de lei in 2013.

O alta afacere de notorietate a Elenei Udrea este cea de la Baile Boghis. Afacerea cuprinde hoteluri si servicii de agrement. In 2013 cifra de afaceri a fost de aproape 193.000 lei şi i-a adus lui Udrea un profit de circa 2.000 lei.

Udrea mai este actionar minoritar la o companie infiintata tot in 2013 care se ocupa cu transportul de marfa pe calea ferata – Tim Rail Cargo. Afacerea a inregistrat o cifra de afaceri de peste 1 milion de lei si o pierdere de 94.000 de lei.

Pe langa transportul de marfa, Udrea este implicata si intr-o afacere al carei obiect de activitate este depozitarea de marfa – Rail Operator Cereal. Si aceasta a inregistrat insa pierderi in 2013 (anul infiintari) de 7.700 de lei.

Calin Popescu Tariceanu este recunoscut pentru afacerile sale, imaginea sa fiind legata de cea a „liberalului capitalist industrias”. Tariceanu detine 85% din compania Automotive Trading Services. Aceasta a avut o cifra de afaceri de 20 de milioane de lei in 2013 dar si pierderi de 770.000 lei. El mai are de asemenea actiuni la alte doua companii: Intervam si Sopas.

Potrivit declaraţiei, Tăriceanu are de primit bani de la Automotive Trading Services, la care deţine părţi sociale de aproape 300.000 lei, respectiv profitul brut nerepartizat pentru anii 2007-2009 în valoare de peste 10.000.000 lei.

Dan Diaconescu este un un alt prezidentiabil ale carui afaceri sunt de notorietate. El este asociat la este asociat la mai multe companii: SC Dan Diaconescu LV Distribution SRL, SC El Salt&RCP 2000 SRL, SC Ocram Televiziune SRL, Sc Oglinda Press SRL, SC Oglinda Television SA si SC Preciziei Business Center SRL.

Aceste companii ale lui Dan Diaconescu au activitati ca distributia ziarelor (LV Distribution), sau ca afacerile imobiliare (El Salt&RCP). In 2013 aceasra a incasat pierderi de 4000 de lei si o cifra de afaceri de 19.000 de lei, redresandu-se fata de 2012.

Insa cele mai cunoscute afaceri ale lui Dan Dioaconescu sunt cele ce tin de televiziune, insa acestea au avut probleme serioase in ultima vreme. Ocram Televiziune a avut pierderi de peste 5 milioane de lei in 2013, la o cifra de afaceri de peste 100.000 de lei. Aceste cifre socheaza si mai mult in comparatie cu cele din 2012 cand cifra de afaceri era de 6 milioane de lei iar pierderile de 1 milion. Probleme se trag de la pierderea licentei OTV in toamna lui 2012 cand CNA a refuzat reinnoirea acesteia.

Corneliu Vadim Tudor este implicat si el in afaceri ce tin de media. El este actionar la Editura Romania Mare si Editura Tricolorul. Aceasta din urma a inregistrat o cifra de afaceri de peste 500.000 lei anul trecut si un profit de peste 100.000 lei, insa Editura Romania Mare pare sa fie radiata din 2013.

Afacerile lui Kelemen Hunor sunt mai putin cunoscute, dar nu lipsite de importanta. Klemen Hunor a ales sa investeasca in Medianet, o companie IT care a inregistrat o cifra de afaceri de 1 milion de lei si un profit de 375.000 de lei in 2013.

Si Teodor Melescanu este un mic afacerist, actionar la firma Matizol Ploiesti si avand o participatie de 33% la Romcer Bucuresti. Matizol SA a inregistrat o pierdere de cateva sute de mii de lei si o cifra de afaceri de doar cateva mii de lei in 2013.

William Branza pare sa fie interesat de moda, el fiind actionar la firma CH Fashion Design Romania, afacere pornita chiar in martie 2014.

Constantin Rotaru este actionar la societatile Rotarexim SA, la Rothari SRL si la Capero SRL. Rotarexim, unde Rotaru detine 36% din companie, a inregistrat anul trecut afaceri de peste 3 mil. lei si un profit de peste 100.000 lei. Rothari SRL are aceeasi activitate de tiparire ca si Rotarexim, insa profitul companiei este de 5 lei in ultimii ani. La Capero s-a inregistrat un profit de circa 300 de lei, la o cifra de afaceri de cateva zeci de mii de lei, informeaza wall-street.ro.

Ultimul in clasamentul nostru este Zsolt Szilagyi este asociat la doua afaceri – SC Pont SRL si SC Europart SRL – insa activitatea lor este suspendata.

Principalii pretendenti la functia de presedinte – Victor Ponta si Klaus Iohannis – nu au declarate participatii la afaceri sau companii private. Este cunoscut insa ca Victor Ponta a fost partener in firma de avocatura Sova si asociatii, dar ca a renuntat la pozitia sa in companie pentru a nu exista conflicte intre aceasta si demnitatea sa publica. Klaus Iohannis este cunoscut pentru activitatea sa didactica si cea din administratia publica. Recent insa a fost speculat subiectul investitiilor sale imobiliare si castigurile pe care el le obtine din acestea prin inchirierea mai multor imobile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.