Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Au folosit parola unui vameș și au vândut, fără vămuire, două containere de țigări: DIICOT a descins în București, Ilfov și Constanța

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Mai multe persoane sunt cercetate de procurorii DIICOT Constanța, după ce, folosind parola unui vameș, au trecut două containere cu țigări drept vămuite. Practic, țigările au fost vândute fără să fie plătite taxe vamale și accizele.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii și polițiștii au făcut, joi, opt percheziții la sediile și punctele de lucru ale unor firme de comisionariat vamal, precum și la domiciliile administratorilor acestor societăți, aflate în București și în județele Ilfov și Constanța.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Procurorii susțin că, în aprilie 2019, persoanele vizate au intrat în aplicația electronică privind tranzitul de mărfuri din Uniunea Europeană folosind fără drept numele de utilizator și parola unui lucrător vamal. Aceștia ar fi confirmat fictiv, în sistem electronic, o operațiune de tranzit vamal care viza un transport de două containere de țigări, expediat dintr-o țară din afara UE.

„Prin activitatea infracționala, respectiv stingerea fictivă a tranzitului vamal, țigările au intrat pe teritoriul Uniunii Europene și au fost comercializate ilicit, fără a fi plătite taxe vamale, accize și TVA aferent”, se arată în comunicat.

Citește și: Guvernul modifică legea offshore! Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate pentru cercetări mai multe documente, 57 de HDD-uri, șase terminale mobile, două laptopuri, trei tablete, cinci carduri de memorie, cinci cartele SIM, nouă stick-uri USB și patru floppy diskuri.

Persoanele vizate de anchetă sunt cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal într-un sistem informatic și contrabandă.

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.