Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INSP, mesaj alarmant după numărul mare de cazuri: 'Măsurile de bază sunt singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virusului'

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus dezinfectant

Institutul Naţional de Sănătate Publică trage un semnal de alarmă și îi roagă pe români să poarte mască de protecție în spațiile închise.

Citește și: STUDIU la Oxford: coronavirusul a apărut în Europa, înainte de a lovi în China

„Având în vedere evoluția alarmantă a cazurilor de infecție cu Covid-19, Institutul Național de Sănătate Publică reamintește cetățenilor importanța respectării cu strictețe a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției.

Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virsului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19.

• Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de munca)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.

• Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, aigurați-vă că purtați masca de protecție!

• Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!

• Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!

• Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

Reluarea activităților și evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul ficărui individ.

Recomandăm informarea din surse oficiale și adoptarea unui comportament responsabil", se arată într-un comunicat al INSP.

Citește și: Situație ULUITOARE - CJ Galați, acuzații grave la adresa celui care a controlat Spitalul Județean: Fuma în birou .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.