Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Invazia căpușelor este alarmantă. Tot mai multe persoane ajung la spital mușcate. Avertismentul medicilor

mcmedexpert.ro
capuse

Pe fondul temperaturilor ridicate din ultimele zile, sezonul căpușelor a început mai devreme anul acesta. Astfel, au apărut și primele cazuri de persoane înțepate de aceste insecte. Medicii avertizează asupra invaziei de căpușe ce se anunță pentru următoarea perioadă.

Din cauza temperaturilor foarte ridicate, sezonul căpușelor a început mai devreme în acest an. Medicii sunt îngrijorați că pe fondul aerului tropical ce a pătruns în țara noastră ne-am putea confrunta cu o adevărată invazie de căpușe.

Astfel, numărul persoanelor mușcate de aceste insecte ar putea crește vertiginos, potrivit bugetul.ro.

Se anunță o invazie de căpușe în Capitală

După ce vremea caldă a pus stăpânire pe țara noastră, tot mai multe persoane ajung la spital din cauza mușcăturilor de căpușe. Astfel, spitalele din București au înregistrat o creștere rapidă a numărului de pacienți mușcați de aceste insecte, iar medicii trag un semnal de alarmă în acest sens.

„Indiferent dacă ieșim la picnic la iarbă verde, indiferent dacă mergem în grădina proprie, aceste căpușe există, iar factorii meteorologici, cum bine ați spus, favorizează o dinamică deosebită a multiplicării acestor căpușe. Ca urmare, ne așteptăm ca persoanele mușcate de căpușe să fie în număr mai mare decât în alte perioade de timp.”, a declarat medicul infecționist Carmen Dorobăț.

Ce trebuie să facem dacă suntem mușcați de o căpușă

Specialiștii atrag atenția că este foarte important să fim atenți atunci când petrecem timp în aer liber, mai ales în zonele cu vegetație. În plus, trebuie să purtăm haine lungi, pentru a evita astfel să fim mușcați de aceste insecte.

În cazul în care observăm că am fost mușcați de o căpușă este obligatoriu să mergem la medic cât mai repede. După ce insecta este îndepărtată de cadrele medicale, pacientului i se prescrie un tratament cu antibiotice pentru a evita declanșarea bolii Lyme, ce este transmisă de unele dintre aceste insecte.

Mai mult, la distanță de 14-21 de zile din momentul în care am fost muscați, trebuie să facem analize de sânge pentru a vedea dacă mai suntem în pericol.

„Pacientul trebuie să urmeze un tratament cu antibiotice imediat. Aceasta se numește antibioprofilaxie, adică se dă un antibiotic ca pacientul respectiv, dacă a fost mușcat de o căpușă purtătoare de bacteria care determină boala Lyme, să încercăm să profilactizăm apariția acestei boli.

La 14-21 de zile de la mușcătură, trebuie să facă analize de sânge. Ca urmare, atunci când există mușcătură cu o căpușă prezentă sau chiar dacă numai suspicionăm că există o mușcătură de căpușă, este bine să ne prezentăm la medicul infecționist pentru a lua toate aceste sfaturi de care eu v-am spus”, a spus Carmen Dorobăț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.